Fejlesztés

2023.09.01. 10:59

Tatára és Tatabányára is telepítenek csomagautomatát

A MÁV-VOLÁN-csoport és a GLS Hungary együttműködésének köszönhetően egyre egyszerűbbé válik a csomagok átvétele és feladása a közösségi közlekedéssel utazók számára – tájékoztatott a Volánbusz Zrt. A megállapodás keretében 37 forgalmas helyszínre – vasút-, Volánbusz- és HÉV-állomásokra –, köztük vármegyeiekre is telepítenek csomagautomatákat.

Kemma.hu

A MÁV-Start Zrt. közleményéből kiderül: az elmúlt években meglehetősen gyors ütemben növekedett a kényelmes csomagkézbesítési szolgáltatások iránti kereslet. Ezen igények kiszolgálása érdekében írt ki tavaly év végén országos szintű, csomagautomaták telepítésére és üzemeltetésére vonatkozó pályázatot a MÁV-VOLÁN-csoport. A pályázat év elején eredményesen lezárult, a legelőnyösebb ajánlatot a GLS Hungary nyújtotta be. A GLS idén összesen 37 forgalmas állomásra telepít csomagautomatákat. 

A csomaglogisztikai szolgáltató ezzel a megoldással szeretne kedvezni a közösségi közlekedést választó utazóknak, akiknek nincs lehetősége munkaidőben intézni a csomagszállítását, illetve otthon várni a futárt. Az új csomag­automatáknak köszönhetően mostantól munkába menet vagy hazafelé úton is számos helyszínen, könnyen megoldható lesz a csomagfeladás, illetve átvétel. 

A közlemény kitér arra is: már nyolc vasútállomáson, valamint a programban szereplő öt HÉV-állomáson és megállóhelyen használhatók az eszközök. A telepítési munkálatok jelenleg is zajlanak, hamarosan a fennmaradó 24 helyszínen is kihelyezik az automatákat, többek közt a tatai Volánbusz-állomásra és a tatabányai vasút­állomásra is. Az együttműködés keretében összesen 26 vasút-, 6 Volánbusz- és 5 HÉV-állomáson helyeznek üzembe automatákat. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában