Jól állnak

2023.09.02. 17:00

Szépen haladnak az új dunaalmási bölcsőde épületének felújításával

Az új bölcsőde munkálataival is jól haladnak Dunaalmáson, melyet a volt gyógyszertár épületéből alakítanak ki.

Goletz-DeáK Viktória

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő osztott meg képeket az új dunaalmási bölcsőde munkálatairól. Mint arról korábban beszámoltunk: egy csoportos bölcsődét alakít ki a régi gyógyszertár épületéből Neszmélyen a dunaalmási önkormányzat. Makay Tibor, Dunaalmás polgármestere a Kemma.hu-nak elmondta, hogy nem is olyan bonyolult a történet, mint elsőre gondolnánk. Az épület a két település közös tulajdonában van, így üzemelt benne korábban a gyógyszertár is. Amikor pedig felmerült az ötlet és a lehetőség arra, hogy egy bölcsődét alakítsanak ki, adta magát a helyszín. Bár a bölcsőde dunaalmási fenntartású lesz, mindkét település gyermekeit várják majd a kisgyermeknevelők. 

− Pár éve készítettünk egy igényfelmérést, hogy hányan vennék igénybe a bölcsődét. Bár azóta ezek a gyerekek lassan már iskolába járnak, a megnövekedett gyerekszám indokolja a bölcsőde létrehozását. Ugyanis most nincs olyan intézménye a településnek, ahol három év alatti gyermekek napközis ellátását tudnánk biztosítani. Ezzel lehetőséget adnánk a szülőknek, hogy újra munkába álljanak − mondta a polgármester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában