Hangszerek

2023.09.01. 11:00

Sikeresen pályázott a táti fúvószenekar

Sikeres pályázatának köszönhetően 1 millió forint vissza nem térítendő kormányzati támogatást kapott a Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekari Egyesület – közölte a szervezet.

Kemma.hu

Tájékoztatásuk szerint ezt az összeget a ,,Támogatás nemzetiségi kultúrfeladatok ellátásához és hangszerek beszerzésére” címmel, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-hez benyújtott pályázat keretében ítélték meg számukra, melyet a fúvószenekar kottatárának digitalizálásához szükséges eszközök beszerzésére, valamint ütőhangszerek és kiegészítők vásárlására fognak fordítani. 

Papp Zsófia, az egyesület titkára megkeresésünkre elmondta, hogy igyekeznek élni a pályázati lehetőségekkel, melyek révén a zenekar eszközállománya folyamatosan megújulhat. Törekszenek arra is, hogy új hangszert vegyenek a fiataloknak, akik hamarosan befejezik zeneiskolai tanulmányukat és az ott kapott hangszert vissza kell adniuk. Így biztosíthatják nekik, hogy továbbra is zenélhessenek. Valamint azoknak a régi, állandó tagoknak is szeretnének segíteni, akiknek a hangszerük már elhasználódott, illetve rosszabb állapotban van. 

– Szádóczki Iván, az egyesület elnöke figyeli és írja a pályázatokat. Nagyon sokat köszönhet neki a zenekar, hiszen a pályázatokon kívül nincs más anyagi forrásunk további eszközbeszerzésekre. Sajnos, jelenleg nem állnak olyan lehetőségek a rendelkezésünkre, amelyek drágább hangszerek – például tuba, tenorkürt, vagy bariton – megvásárlását tennék lehetővé. Bízunk benne, hogy a jövőben utóbbi eszközök beszerzésére is pályázhatunk – mondta Papp Zsófia. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában