Koncert

2023.01.16. 19:18

Perceken át éltette a közönség a táti fúvószenekart

Csacsacsa, fox­trott és charleston stílusú dallamok is felcsendültek.

W. P.

Szladik Tibor vezényelte az újévi koncertet Táton

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Tát Több százan élvezték vasárnap a Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekar újévi koncertjét, melyen a polkák mellett többek között csacsacsa, fox­trott és charleston stílusú dallamok is felcsendültek. A kultúrházban nyitányként Bulhardt Vilmos alapító karmester táti szignálja, majd Pécsi József Centenáriumi indulója hangzott el, majd azután üdvözölték a meghívott vendégeket. Elhangzott az is, hogy az idei esztendőben ünnepli a zenekar Bulhardt Vilmos születésének századik évfordulóját. 

Turi Lajos polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a járvány éveiben és a mostani nehéz időben is az ember főként a harmóniát keresi, a zene pedig megnyugvást, kiteljesedést, feloldódást vált ki belőlünk. 

Erős Gábor országgyűlési képviselő elmondta, a táti közösség büszke lehet arra, hogy a település ilyen nívós együttest tud felmutatni. Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke kiemelte, hogy a zenekar rendkívüli módon hozzájárul a táti identitás ápolásához. 

A köszöntők után Szladik Tibor művészeti vezető vezényletével a zenészek eljátszották Rudi Seifert és Walter Greber egyvelegét, az Alpenländer Stimmungsparade-t, majd népszerű, illetve kevésbé ismert zeneszerzők műveit tűzték műsorra. Érdekesség volt, hogy Jay Bocook The Blues Brothers Revue című szerzeményére Reményi László vette át a karmesteri pálcát, aki a zenekar első trombitása, egyben az esztergomi zeneiskola trombitatanára, igazgatóhelyettese is. A rendkívül jó hangulatú hangverseny végén a közönség többször is visszatapsolta a zenészeket. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában