Képkártyák

2023.09.03. 18:15

Segítség a sulihoz: ezt minden autizmussal élő iskolást nevelő szülőnek látnia kell

A Megyei Szakértői Bizottság összeállított egy kiváéló szakmai anyagot azoknak a szülőknek, akiknak gyermekeit autizmussal diagnosztizálták, s szeptemberben kezdik az általános iskolát. A Kék Madár Szülőklub nem sokkal a becsengetés előtt ismét felhívta a figyelmet ezekre a rendkívül haszos vizuális támogatásokra.

Kemma.hu

Vizuálissegítség az iskolakezdéshez

Forrás: Facebook/Kek Madár Szülőklub Tatabánya

Mint ahogy korábban beszámoltunk, áprilisban a Megyei Szakértői Bizottságban azokat a szülőket várta, akiknek autizmussal diagnosztizált óvodás gyermekei iskolaválasztás előtt álltak. Készítettek is egy segédanyagot, hiszen a vizuális támogatás rendkívül fontos az autizmussal élők számára. A napirendkártyák mellett hetirend, és suliváró füzet is szerepel a segédanyag között, amely jelentősen megkönnyítheti az autizmussal élő gyerekek iskolakezdését. 

A Kék Madár Szülőklub zárt csoportjában már megosztotta ezeket a kártyákat, s a becsengetés előtt a nyílt közösségi oldalon is hozzáférhetővé tették a Pedagógiai Szakszolgálat által készített anyagot. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában