Jubileum

2023.04.17. 20:57

Hasznos, gazdag programokat kínál a héten a tízéves Pedagógiai Szakszolgálat

Tíz éves a Pedagógiai Szakszolgálat. A jubileum alkalmából a vármegye több településén szerveznek programokat április 17-e és 21-e között. Ezek között szerepelnek meghívásos, és nyílt, minden érdeklődő számára elérhető rendkívül hasznos információs programok.

Kemma.hu

A képen balról Laskai-Juhász Tünde gyógypedagógus, dr Madariné Molnár Tünde főigazgató és Koós-Molnár Rózsa szakmai főigazgató-helyettes

Forrás: 24 Óra

Fotó: SG

Tatabányán, a Kodály téri tagintézményben hétfőn a négyéves gyermekek nyelvi fejlesztéséről volt szó. A Fő téri központban , a Megyei Szakértői Bizottságban pedig azokat a szülőket várták, akiknek autizmussal diagnosztizált óvodás gyermekei iskolaválasztás előtt állnak. Koós-Molnár Rózsa, a Megyei Pedagógiai Szolgálat Székhelyintézményének Szakértői Bizottsága szakmai főigazgató-helyettese üdvözölte a meghívott érintetteket, majd munkatársai hasznos információkat osztottak meg a szülőkkel a beiskolázással kapcsolatban. Az eseményen részt vett Biliczki Elvira, az Autisták Országos Szövetségének képviselője, valamint Sugár Gabriella, a Léleksegítő Alapítvány Kék Madár Szülőklubjának alapítója is.

Nagyon sok szakmai és játékos, nyílt esemény várja az érdeklődőket a héten. Tatabányán, a Kodály téri tagintézményben például lesz lehetősége a szülőknek arra, hogy megtanulják, miként lehet saját készítésű fejlesztő játékokat összeállítani, vagy gyermekeiket hogyan lehet otthon, játékosan fejleszteni, de művészetterápiás foglalkozást is szerveznek.

A Tatai Tagintézmény megannyi nyílt órát, foglalkozást szervez különböző településeken óvodákban és iskolákban elsősorban a fejlesztésekben részesülő gyermekek szüleinek. Szó lesz a szakértői bizottsági tevékenységről is, de nyílt napot is tartanak, ahol pszichológussal beszélgethetnek a szülők.

Az Oroszlányi Tagintézmény is megannyi eseményt szervez. Lesz nyílt logopédiai és gyógytestnevelési óra szülőknek, pedagógusoknak, önbizalom erősítő foglalkozás, mozgás- és tehetségfejlesztés. Arról is szó lesz, hogy milyen hatása van a beszédfejlődésre a meseolvasás.

A szakszolgálat megyei központjának honlapja összefoglalja az eseményeket és a jelentkezéssel kapcsolatos információkat. Több program regisztrációhoz kötött, ezért érdemes tanulmányozni a szakszolgálat weboldalát.

 

 

 

 

Címkék#autizmus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában