Óvoda átadó

2023.09.02. 08:42

Örömtáncot jártak a legkisebbek a dorogi ovi átadóján

Az önkormányzat saját forrásából finanszírozta a Petőfi óvoda energetikai korszerűsítését.

Kemma.hu

Az ünnepség az ovisok táncos-zenés műsorával zárult

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patirk

Pénteken a bányásznapi rendezvénysorozat keretében adták át az energetikailag korszerűsített és új arculattal ellátott Petőfi Sándor Óvoda épületét. A Bányászhimnusz eléneklése után köszöntötték a meghívott vendégeket, köztük Erős Gábort, a térség országgyűlési képviselőjét és Járomi Juditot, a felújításhoz segítséget nyújtó Baumit Kft. ügyvezető igazgatóját. 

Az ünnepség kezdetén elhangzott, hogy az elmúlt évben tapasztalt energiaválság sürgette az óvoda felújítását. A városvezetés megvizsgálta az intézményeket és energiahatékonysági szempontból a Petőfi óvoda esetében volt legindokoltabb a mihamarabbi felújítás. Az önkormányzat saját költségvetésének terhére kicseréltették a nyílászárókat, rendbe tették a bejárati szintet, emellett szigetelték a külső homlokzatot is.

Az utcafronti falra a gyermekek világához méltó jelkép került
Forrás: Dorog Város Önkormányzata

Dr. Tittmann János polgármester beszédében kijelentette: a bányásznapon mindig a bányász elődöktől kapott városi örökség jelentőségét hangsúlyozzák. Mint mondta, ma már nem a szénbányászat jelenti a város gazdasági és társadalmi alapját, de mindazt, amit örököltünk, igyekeznek tiszteletben tartani. Megjegyezte, hogy az önkormányzat próbál alkalmazkodni a kialakult helyzethez, a fenntarthatóság és pénzügyi egyensúly megőrzése okán nemcsak az óvodában, hanem más intézményekben is zajlanak energetikai korszerűsítések. 

Beszédét követően ajándékokat adott át azoknak, akik részt vettek a kivitelezésben, egyúttal köszönetet mondott a képviselő-testület tagjainak, illetve a polgármesteri hivatal köztisztviselőinek a városfejlesztésben, illetve a projektek megvalósítása terén végzett munkájukért. Varsányi Ildikó, az óvoda intézményvezetője felidézte az óvoda történetét, majd arról beszélt, hogy az elmúlt évtizedek alatt az óvodapedagógusok megmutatták a több ezer gyermeknek, hogy milyen csodálatos dolgok vannak a világban. Hozzátette: törekedni fognak arra, hogy a város nagy múlttal és szakmai tekintéllyel rendelkező intézményei között a Petőfi óvoda is öregbíteni tudja a hírnevét. Az átadóünnepség az óvodások táncos-zenés műsorával zárult.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában