Nagyberuházás

2023.09.29. 19:54

Nem maradt megválaszolatlan kérdés Ácson a katódüzem kapcsán

Megtartotta első ülését az ácsi munkabizottság a város mellett 1,3 milliárd eurós beruházással épülő katódanyaggyár kapcsán. A lakosság összes kérdésére válaszoltak és ezt tervezik a jövőben is. Kiderült az is, hogy elsősorban magyar dolgozókban gondolkodnak.

Kemma.hu

A munkabizottságban az Ácson 1,3 milliárd eurós beruházással katódanyaggyárat építő BAMO Technology Hungary Kft. is részt vesz, de a testület tagja az ácsi polgármester, a jegyző, több képviselő, a környező települések polgármesterei, valamint helyi civil szervezetek képviselői is. Az ülésen a beruházó cég képviselői elmondták, hogy az átláthatóság, a konstruktív párbeszéd jegyében folyamatosan válaszolnak a lakosok felmerült kérdéseire.

A legfontosabb helyi kommunikációs fórumnak tekintjük az ácsi munkabizottságot

– fogalmazott Fülöp Ferenc, a Bamo Technology Hungary Kft. közkapcsolati igazgatója.

– A helyi lakosok e-mailen, postai úton, vagy személyesen is, akár az önkormányzat épületének falán elhelyezett postaládába bedobva eljuttathatják kérdéseiket nekünk, mindenre válaszolunk. Valamennyi olyan információról, amely a projekt megvalósításának egyes fázisaiban publikusan elérhető, a város vezetésével közösen fogunk tájékoztatást adni a lakosoknak  – tette hozzá.

Fülöp Ferenc az ülésen több mint 70 olyan kérdést válaszolt meg, amelyet a helyi lakosok vagy a munkabizottság tagjai tettek fel a beruházással kapcsolatban, többek között a gyártási technológiáról, a munkaerő-toborzásról, a víz- és energiaigényről, a biztonságról is. Egyértelművé tette, hogy a tervezett 300 apartmanos fejlesztés minden munkavállalónak épül és elsősorban magyar dolgozókban gondolkodnak. Megerősítette, hogy környezetvédelmi monitoring rendszert fognak kialakítani, független, szakértő vállalat bevonásával.

A közkapcsolati igazgató az ülésen elmondta: elindították azt az online véleményfelmérést, amelyen keresztül az ácsiak és a térségben élők elmondhatják véleményüket a beruházásról, illetve arról, milyen területeken fejlesztenék Ácsot és térségét. Már elérhető a helyi lakosok számára a polgármesteri hivatalban az a postaláda, amelybe bárki bedobhatja levelét. A cég a névvel, címmel ellátott kérdéseket postai levélben válaszolja meg a feladónak, a névtelen, de releváns kérdésekre pedig az Ácsi Hírekben válaszol. Az ülésen elhangzott: a BAMO elkészítette és elérhetővé tette a helyiek számára magyar nyelvű tájékoztató kiadványát is.

Elindul a cég weboldala is

Rövidesen elindul a vállalat magyar nyelvű weboldala és közösségi média kommunikációja. A 2026-ra elkészülő, 900 új munkahelyet teremtő katódanyaggyár területén jelenleg a régészeti munka zajlik, a szakemberek egy Árpád-kori falu maradványait találták meg. A feltárás várhatóan november elejéig tart. Eközben zajlik a létesítmény tervezése.
A cég a világ legfejlettebb és legmodernebb gyártási technológiáját alkalmazza majd az ácsi katódanyaggyárban. Kína világelső ebben az iparágban. A BAMO olyan, világszerte ismert autógyárak partnere, mint a BMW, a Volkswagen vagy a Citroen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában