Emlékmentés

2023.09.04. 19:00

Könyvbe kerülhetnek családi emlékeink egy pályázattal

Kemma.hu

A Dr. Kotász Könyvkiadó pályázatot hirdetett „Családi emlék-mentés” címmel XX. századi dokumentumanyagok felkutatására, bemutatására, megjelentetésére. Olyan nyomtatásban még nem publikált szöveges dokumentumokat (hivatalos iratokat, leveleket, naplójegyzeteket, visszaemlékezéseket) és/vagy fényképfelvételeket várnak, amelyek a családi, magánjellegű vonatkozásokon túl fényt vetnek az adott korra, esetleg eddig ismeretlen, feldolgozatlan tényeket, adatokat tartalmaznak.

A kiíró elsősorban az 1945-1990 közötti időszakból származó dokumentumokat vár, de ennek nincs kizárólagossága, az elbírálás során nem élvez prioritást, a pályázati anyagok túlnyúlhatnak ezen az időszakon, illetve tejesen kívül is eshetnek. Ha a pályázók szövegeket és képeket is küldenek, elvárás, hogy a kétfajta egység szervesen, jól értelmezhetően kapcsolódjon egymáshoz.

Terjedelmi korlát nincs, de a beküldött szövegállomány mérete a 150 ezer karaktert ne haladja meg (a teljes dokumentumanyag lehet terjedelmesebb, de ezt csak nyertes, kiválasztott pályázat esetén kérik el további feldolgozáshoz). A képmellékletek együttes mérete is (tömörítve) lehetőleg maradjon 1 gigabyte alatt.

Összefoglalót is várnak

A pályázatok érvényességének feltétele, hogy a pályázók egy rövid (legfeljebb 4000 karakteres) összefoglalóban fejtsék ki, szerintük miért érdekes az anyaguk. Ezt az összefoglalót külön word- vagy pdf-dokumentumként kérik a pályázathoz csatolni. 

A pályázók a pályázatuk beküldésével külön nyilatkozat nélkül is kijelentik, hogy az általuk beadott anyagoknak jogbirtokosai (jogörökösei), és ezzel kapcsolatos későbbi viták esetén kizárólagos felelősséget vállalnak. A beérkező pályázatokat zsűri bírálja el, a kiválasztott anyagokat (várhatóan 3-5) a kiadó könyv formájában megjelenteti, a beküldési határidő december 11.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában