Közgyűlés

2023.09.30. 06:55

Bemutatkozott az új Komárom-Esztergom vármegyei rendőrfőkapitány

Csütörtökön tartotta ülését a Komárom–Esztergom Vármegye Közgyűlése a Megyeházán.

Szalai Nikolett

A közgyűlésen egyhangúlag elfogadták Boross Zoltán László rendőr ezredes (balra) főkapitánnyá történő kinevezését

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

A testületi ülés első napirendjében a képviselők megismerhették a Farkas Gábort váltó új rendőr-főkapitányt. Boross Zoltán László rendőr ezredes bemutatkozója mellett ismertette a következő időszak fő feladatait. Kiemelte, hogy olyan vármegyei főkapitányságot szeretnének, akiben megbízik a lakosság, akire büszke a vármegye minden polgára. Segítőkész, de határozott, professzionális, biztonságot szolgáltató, körülményekhez gyorsan alkalmazkodó, sikeres szervezetet szeretnének, és ehhez minden alappal rendelkezik a főkapitányság. 

A rendőr ezredes 1987-ben lett a rendőrség hivatásos állományának tagja, két évvel később elvégezte a Rendőrtiszti Főiskola bűnügyi szakát. Ez meg is határozta további pályafutását, amelyet a Pesti Vármegyei Főkapitányságon kezdett meg. Az évek során betöltött számos vezetői beosztást, többek között a Nemzeti Nyomozó Iroda Kiemelt Migrációs Ügyek Osztályának vezetője volt, majd a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztályának vezetője. A közgyűlés egyhangúlag támogatta Boross Zoltán László rendőr ezres főkapitánnyá történő kinevezését. 

Fejlesztések

A vármegyei önkormányzat konzorciumban több településsel és civil szervezettel együttműködve közel egymilliárd forint értékben a keleti és nyugati területeken valósít meg turisztikai fejlesztéseket a TOP Pluszban. A további napirendi pontokban az alelnökök tájékoztatóit ismerték meg a képviselők. Romanek Etelka, a közgyűlés alelnöke az Idősügyi Tanács tevékenységéről számolt be. A közgyűlés másik alelnöke, Borsó Tibor pedig a vármegyei kerékpáros hálózati korszerűsítésekről és a vidékfejlesztéssel foglalkozó LEADER Helyi Akciócsoportok 2021-2027-es időszakra vonatkozó új fejlesztési stratégiájának készítéséről, továbbá a vármegyei környezetvédelmi program tervezett megújításáról adott tájékoztatást.

A Rába-Duna-Vág Európai Területi Társulás, azaz az RDV ETT által a Kisprojekt Alap keretében vármegyénkben több mint háromszázmillió forint értékben valósítottak meg határon átnyúló együttműködéseket erősítő projekteket. Vasi Emma, a társulás igazgatója elmondta, a projekt Európában is egyedülálló volt. A közgyűlés tagjai az elmúlt egyéves időszakban történt előrehaladásról, fejleményekről átfogó írásos tájékoztatót kaptak, amelyet egyhangúlag elfogadtak. 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program – a TOP és a TOP PLUSZ – keretében megvalósult és megvalósuló turisztikai projektekről is tájékoztatót kaptak a képviselők. A TOP Pluszban mintegy 2,5 milliárd forint forrásra lehetett pályázni, amelyből nyolc projekt kapott támogatást. Többek között a dorogi Bányász emlékmű-kilátó kialakítása a Kálvária-dombon, Tokodon a Pincevölgyi kerékpárút építése, a komáromi Brigetio Gyógyfürdő turisztikai szolgáltatásfejlesztése, valamint a baji Esterházy kispincénél borturizmushoz kapcsolódó rendezvénytér kialakítása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában