Állománygyűlés

2023.09.24. 17:01

A komáromiak is elköszöntek a vármegyei rendőrfőkapitánytól

Ünnepélyes rendőrségi állománygyűlést tartottak a komáromi városháza dísztermében. Az eseményen nem csupán az állomány tagjait és a háttérben dolgozókat jutalmazták, de elköszöntek Farkas Gábor rendőr dandártábornoktól is, akinek megbízatása szeptember 30-án lejár.

Kemma.hu

Dr. Molnár Attila díszoklevéllel köszönte meg Farkas Gábor dandártábornok tízéves szolgálatát

Forrás: komarom.hu

Fotó: komarom.hu

Kiss Sándor rendőr alezredes, a komáromi kapitányság vezetője köszöntötte a megjelenteket, kiemelve, hogy az állománygyűlésre meghívást kaptak a szlovákiai kollégák, ugyanis évek óta eredményes az együttműködésük, a közös munkának köszönhetően pedig több bűnözőt sikerült kézre keríteniük – olvasható a komarom.hu beszámolójában.

Az alezredes elmondta azt is, hogy amikor 2021 októberében átvette a komáromi kapitányság vezetését, akkor feladatai közül kiemelkedett a létszámhelyzet normalizálása. Kiemelte, hogy azóta huszonkét kollégával bővült a komáromi csapat, ebből 18 a hivatalos állományba került, a többiek pedig rendvédelmi munkavállalók.

Az állománygyűlésen elismerésben és tárgyjutalomban részesült Prágay Tamás rendőr őrnagy, az Észak-Komáromi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának korábbi vezetője. A méltatásban elhangzott, hogy az őrnagy 2013. és 2023. között nagyban segítette a Komáromi Rendőrkapitányság felderítéseit, sok esetben a szabadidejét is feláldozva tett eleget a bűnüldözési feladatoknak. Az ő munkájának is köszönhető, hogy ez év július 12-én elfogták azt a két szlovák állampolgárt, akik nem csak Komáromban, de országszerte idősek sérelmére követtek el vagyon elleni bűncselekményeket.

Dr. Molnár Attila polgármester ünnepi beszédében arról szólt, hogy az elmúlt 10 évben azon munkálkodott a város, hogy anyagi forrásokkal is segíteni tudja a helyi rendőrség működését.

– Az önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy a lakosok szubjektív biztonságérzete nőjön! Térfigyelő kamerarendszert alakítottunk ki, amit bővítettünk. A közterület-felügyelet 24 órás szolgálatot lát el. A bérlakás-programmal pedig többek közt az itt állományba lépő rendőröket is segíteni szeretnénk – emelte ki a városvezető, aki egy a díszpolgároknak járó díszoklevéllel köszönte meg Farkas Gábor dandártábornoknak a több mint tíz éves szolgálatot a vármegyei főkapitányság élén.

– Rendőr-főkapitány úrban egy remek szakembert, egy remek embert és barátot ismerhettem meg, aki magasra tette a lécet – tette hozzá a polgármester.

A dandártábornoknak szeptember 30-án telik le a szolgálata Komárom-Esztergom vármegyében. Elmondta, hogy a vármegyében hét kapitányság működik, az ő szívéhez legközelebb álló a komáromi. Hozzátette: minden településnek olyan polgármestert kíván, mint amilyen Komáromnak van, hiszen a város vezetője nem csupán megérti a problémákat, de azonnal intézkedik is, hogy azok megoldódjanak.

Komárom polgármestere elismerésben és jutalomban részesítette a Komáromi Rendőrkapitányság illetékességi területén szolgáló iskolaőröket is. A rendőrkapitányság vezetőjének javaslatára, a vármegyei rendőrfőkapitány jóváhagyásával Szabó Zsuzsanna, a komáromi Feszty Árpád Általános Iskola, Felber-Csinger Ibolya Anita, a szintén komáromi székhelyű Alapy Gáspár Technikum és Szakközépiskola, valamint Berkes István az Ácsi Gárdonyi Géza Általános Iskola iskolaőrei vehették át az elismerő okleveleiket.

Mellettük elismerésben és pénzjutalomban részesült még Bitter Tünde, Pintér Tibor, Szilágyi Gábor Ferenc, Balázs Jánosné, Borvendég Szilárdné, Csikárné Balla Ilona Éva, Deli Bernadett, Fáczán Kristóf, Kánfor Noémi, Kovács László, Kurdiné Tatai Nikolett, Lupták Attila, Mándi Miklósné Pintér Klára, Mlinkovicsné Szeitner Renáta, Pataki Zoltán Péter, Vidák Anikó, Völgyi Szilvia, Bacsó József, Mandel Csilla, Rádokiné Szakács Orsolya és Sallai Kitti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában