Jubileum

2023.09.14. 10:45

Gyémántlakodalmasokat is köszöntöttek Tardoson

Hagyományörző lakodalmat tartottak Tardoson, az eseményen az adott évben kerek - 5-tel osztható - házassági évfordulójukat ünneplő párokat köszöntik.

Goletz-DeáK Viktória

Forrás: Beküldött

Az eseményt a település képviselője, Csabán Tibor szervezte, aki maga is 40 éve házas. Így abban a furcsa helyzetben volt, hogy saját boldogságának megünneplésére szervezett programot. 

Tibor szerint ez már egy igazi „Hungarikum” a településen. Az ősz egyik, immár tradicionális eseménye a „Hagyományőrző lakodalom”, mely az adott évben kerek házassági évfordulójukat ünneplő párokról szól. Ráadásul idén rekordszámú, harminchét házaspár vett részt a rendezvényen. 

Szombaton este megtelt a közösségi ház színházterme az ünnepeltekkel és az őket elkísérő családtagokkal. Csabán Béla, Tardos polgármestere köszöntötte a meghívottakat, köztük kiemelten a gyémántlakodalmukat - 60 év - júliusban ünneplő Mészáros Jánosnét, vagyis Jóházi Máriát és Mészáros Jánost, Erős Gábor országgyűlési képviselőt, valamint a testvértelepülésről, Tardoskeddről érkező, 40. évfordulónál tartó Bugyik Zsuzsannát és Szabó Ferdinándot. Mint mondta: Nándi a felvidéki település hagyományőrzőinek szíve-lelke. Rendszeresen jár Tardosra a tardoskeddi fafaragókkal, kosár- és papírfonókkal. 

A település vezetője után Gulyás Lászlóné anyakönyvvezető megható beszéde, a felemelő eskü, valamint az első csók megismétlése következett. Az eseményen 3 aranylakodalmas, 2 ezüstlakodalmaspár is részt vett. A legtöbben, természetesen az 5 éve „egybekeltek” voltak, összesen kilenc pár. A

Erős Gábor beszédével, melyben saját történetén keresztül mutatta be, hogy a család a legfontosabb. Megosztotta az ünneplőkkel, hogy már a második házasságában él, a párjának a gyermekei pedig sajnos félárvák lettek. Amikor a képviselő úr daganatos beteg lett sokat segítettek rajta a nevelt gyerekei és a felesége.

A program részeként többek között vetítés tartottak a házaspárok esküvői képeiből. érdekes volt látni, hogy a 60 évvel ezelőtti fotók mennyire különböznek az 5 éve készültektől. A közösségi házban koccintással zárult az este, ami a művelődési házban folytatódott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában