2023.09.08. 16:48
Gasztro-különlegességeket kóstolhatunk meg Tatán a hétvégén +fotók
Már javában készülnek a gasztro fesztiválra Tatán, az Esterházy Kastély udvarán. Meglestük, hogy milyen ínyencségeket kóstolhatunk meg, ha kilátogatunk.
A SVÉT, vagyis a Stílusos Vidéki Éttermiség közösségi oldalán megleshetjük, hogy melyik neves éttermek, cukrászdák és borászatok ínyencségeit kóstolhatjuk meg a hétvégén Tatán. Mint írták: izgalmas beszélgetésekkel, kóstolókkal, bemutatókkal, kreatív foglalkozásokkal várják a kicsiket és a nagyokat. Jól lakik majd a szem, a fül és a lélek is, ha velük tartanak a hétvégén!
Már nagy a készülődés Tatán a gasztrofesztiválra
Fotók: Goletz-Deák ViktóriaA posztokat böngészve az ínycsiklandozó menüket is megleshetjük. Már, ha érti valaki a sok speciális kifejezést, ami az étlapokon szerepel. Többek között kóstolhatunk szürkeharcsa cheviche & edamame & quinoa-t, Keszthelyi tokhalat, szigetmonostori kecskesajtot, Gesztelyi mangalicatarját Szatmári szilvával, Velős borjú lábat, Festetics család korhely hallevesét, Ázsiai gombasalátát. De borkülönlegességekből sem lesz hiány: lesz Pajados Bikavér Grand Superior 2017, Boldogságos dűlő Egri Csillag Grand Superior 2022, Szenta-hegyi Kékfrankos 2019, Prior fehér 2021, „Báró Steiner” Bikavér 2020 is.