Kanmuri a Kakukkban

2023.09.09. 15:33

Jön a legendás kanmuri, ami idősebb, mint Tatabánya +videó a 2016-os keménymagról

Az idén is megrendezik Felsőgallán a Kakukkban a kanmurit. Belépés csak az erősebb nem képviselőinek!

Kemma.hu

Az idén szeptember 11-én várják 8 és 16 óra között a Kakukkban a férfiakat, fiúkat. A rendezvény ugyanis szogorúan csak az erősebb nem képviselőinek szól. Az italokon felül sült kolbásszal, hurkával, zsíros kenyérrel várják a vendégeket. A szokásos jó hangulat garantált. A zenéről DJ Érsek kondoskodik. A belépés ingyenes. Érdekesség, hogy ez már a 84. kanmuri lesz, a hagyomány egyidős magával a kocsmával, és idősebb, mint Tatabánya, hiszen a megyeszékhelyt 1947-ben nyilvánították várossá, vagyis 76 éves.

Ahogy arról 2016-ban Hetzmann Józsi bácsi mesélt, a kanmuri szokása úgy alakult ki, hogy a búcsú végén a helybeli férfiak szerettek volna egy asszonymentes napot tartani. Ezért amikor a búcsú után, hajnalban, befejeződött a mulatozás, fogták magukat, és a hangszereikkel együtt a Kakukkban folytatták a zenélést. Nem egyszer előfordult az is, hogy vasárnap reggeltől kedd hajnalig fújták. 

Tavaly is ott voltunk az eseményen, mutatjuk, milyen volt akkor a hangulat:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában