Da Vinci is üzent a tanévnyitón

2023.09.01. 09:55

Az elsősök megkapták a kíváncsiság kövét is a tatabányai iskolában +fotók

Becsengettek. A legtöbb intézményben hagyományos keretek között szervezték meg a tanévnyitót. A tatabányai Da Vinci Tehetséggondozó Általános Iskolában egy kicsit eltértek a hagyományos keretektől.

Kemma.hu

Üzeneteat tartalmaztak a ládában lévő kövek

Forrás: 24 Óra

Fotó: SG

A körben elhelyezett székeken foglaltak helyet a diákok és a pedagógusok. A kör közepén egy csokor napraforgó és egy lecsukott láda állt. A szülők a körön kívül elhelyezett székeken foglaltak helyet. 

Mosolygós, örömteli arcokkal telt meg a Stúdium téri aula a Da Vinci Tehetséggondozó Általános Iskola tanévnyitóján. Darabos Dóra, az intézmény igazgatója köszöntötte a szülőket és a visszatérő, valamint újonnan belépő diákokat. Bemutatta a pedagógusokat, akik a 2023/24-es tanévben a gyermekek elméjét pallérozzák. Olyan együttműködőik is lesznek, mint a Peron Tehetségközpont,  és a Helen Doron. Majd egy váratlan fordulat következett, s a magasból aláereszkedett egy levél, amelyet vélhetően a mester, Da Vinci küldött. Ebben szó volt kövekről, amelyeket a kör közepén lévő ládába rejtett a polihisztor valamelyik segédje. Ezekből választhattak kettőt-kettőt a diákok. Üzenetek voltak rajta, mint például tudás, türelem, tisztelet…

Miután minden tanuló és pedagógus magához vette a köveket, közösen szólaltatták meg azokat, azaz ugyanabban a ritmusban kocogtatták össze őket, majd hatalmas szívet formáltak ezekből. Az első osztályosok ezen felül átvehették a kíváncsiság apró kis kövét is. A különleges tanévnyitó a szülőkből alakult kórus egy produkciójával zárult, s ezúttal a gyerekek is közreműködtek. 

– A tanévet megnyitom – zárta a családias hangulatú ünnepséget Darabos Dóra, majd a diákok bevonultak a termekbe, hogy az iskolakezdés néhány fontos tudnivalóit elmondhassák az osztályfőnökök. 

Hét éve magántanuló csoportként indultak, majd a köznevelési törvény változásakor akkreditáltatták az iskolát és felvették a polihisztor nevét – mondta Jónási Krisztián, az intézmény fenntartója. Évfolyamonként egy-egy osztályuk van, összesen csaknem hatvan diákkal. Egy-egy osztályban maximum 16 gyermek lehet, ezt a legjobban a második és a harmadik osztályosok közelítik meg. Kiemelte: nagyon erős, összetartó a szülői közösség. Ezt bizonyítja, hogy egy évvel ezelőtt kórust is alapítottak. Azóta szinte minden alkalommal szerepelnek az iskolai ünnepségeken. Ahogy az idei tanévnyitón is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában