Kemma.hu videó

2023.08.12. 13:35

Különleges kiállítás nyílt a Tatabányai Múzeumban az újrahasznosításról +videó

Metamorfózis - S a mi unokáink mit fognak látni? címmel nyílt meg egy kiállítás a Tatabányai Múzeumban, amelynek témája az újrahasznosítás volt. Minden értelemben.

Kemma.hu

Kiss Vendel és Kisné Cseh Julianna (jobbra) a kiállítás megnyitóján

Forrás: 24 Óra

Fotó: SG

Kiss Vendel, a Tatabányai Múzeum igazgatóhelyettese köszöntötte a látogatókat az újrahasznosított kiállítás megnyitóján. Az emberiséget manapság leginkább foglalkoztató témát, a hulladék metamorfózisát dolgozták fel az interaktív, különleges tárlaton. 

Az őskortól nyomon követhető az ember tevékenysége, amellyel befolyásolja a környezetét, így hatással van a levegőre, légkörre, a természet elemeire. Kapcsolódik a múzeum állandó kiállításához, miközben a tablók két korosztályhoz is szólnak: felül a felnőttek, alul a gyerekek kapnak képes információkat az adott korról, hogy akkor az ember és a természet milyen kapcsolatban állt. 

A kiállítás kurátora a Tatabánya Kultúrájáért díjas Kisné Cseh Julianna muzeológus. aki ismertette a kiállítás fontosabb elemeit. A témával már a járvány alatt is foglalkoztak, s az akkor megálmodott kiállítás anyagát gondolták most újra, s egészítették ki a 21. századi technika vívmányaival. A virtuális valóság adta lehetőségeket kihasználva egy VR szemüveg segítségével három tatabányai helyszínre repülhetett a látogató, ahol az oda nem illő tárgyakat kellett összeszedni.

A kiállítás októberig látogatható. Kiváló gondolatébresztő a felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt. A VR-szemüvegek nyújtotta világ minden korosztálynak élményt nyújthat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában