Beruházás

2023.08.09. 16:05

Képviselői támogatásból lehet rendezvénysátor, klíma és bokszkesztyű Oroszlányban

A Covid-járvány miatt, és 3 év kihagyás után ismét lehetőségük van az önkormányzati képviselőknek és a polgármesternek arra, hogy felhasználják képviselői keretüket, amelynek összege képviselőnként évi 1,5 millió forint.

Kemma.hu

Az oroszlany.hu azt írja, hogy képviselőnként 150 ezer forintos hozzájárulással hamarosan klíma lesz a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében. A kezdeményezéshez Lazók Zoltán, Rajnai Gábor, Babai János, Baráth Domonkos, Gyuga Mihály, Kontschán Flórián Jenő, Molnár István, Papp Péter, Sólyom Jöran és Székely Antal csatlakozott.

Szintén összefogásból tudja beszerezni a Falu Hagyományőrző Egyesület a Falunapi rendezvénysátrat, amelyhez 200-200 ezer forint támogatási összeggel járult hozzá Rajnai Gábor, Gyuga Mihály, Molnár István és Papp Péter.

Három képviselő egy-egy nagyobb projekt megvalósítását fedezi képviselői keretéből: Kontschán Flórián Jenő 1 millió 350 ezer forintos támogatásából a Kertalja utcai játszótér és labdapálya újul meg. Szanyi Gábor a Borbálai Óvoda Gyermekeink Egészségéért Környezetünk Védelméért Alapítványát támogatta, amelyet kültéri játszóeszközök beszerzésére, ezek telepítési költségére és bevizsgálási díjára fordítanak.

Vargáné Vojnár Katalin a volt Tropical szórakozóhellyel szembeni zöldterületen egy darab kombinált hintaállvány és hulladékgyűjtő edényzet telepítését támogatta 1 millió 493 ezres támogatásból, keretének szinte teljes felhasználásával.
Lazók Zoltán a Szülők és Pedagógusok a Gyermekekért Alapítványon keresztül járult hozzá a Hunyadi Mátyás Általános Iskola előtt álló, megrongált öko-tábla helyreállítási költségeihez 150 ezer forinttal.

Rajnai Gábor 351 ezer forintból a Táncsics udvar 8-9-12-13-14-20-21 számú társasházak hátsó bejárati ajtajához mozgásérzékelő reflektorok felszerelését, valamint a 8-9-12-13 szám alatti lépcsőházak első bejárataihoz mozgásérzékelő lámpák felszerelését finanszírozta. Ezenkívül a MÉF Ments Életet a Focival Családsegítő Alapítvány Sütinap megrendezését ugrálóvár bérlésével segítette elő, 50 ezer forint értékben.

Babai János 100 ezer forinttal támogatta az Oroszlányi Szabadidő Egyesület Ökölvívó Szakosztályának sporteszköz beszerzését, valamint 150 ezer forinttal járult hozzá az Oroszlányi Meseliget Óvodásokért Alapítvány játszóeszközeinek beszerzéséhez.

A települési képviselőknek szeptember 30-ig van lehetőségük felhasználni a rendelkezésükre bocsátott keretet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában