Szünet

2023.08.28. 14:09

Éves felülvizsgálata miatt zárt be a tatai Malomkert

Mintegy 2,5 hónapja nyitott meg a volt Kristály Fürdő helyén Tata legújabb attrakciója. Még bő egy hétig lesz zárva.

Kemma.hu

A Malomkertet szeptember 5-én nyitják ki újra

Forrás: 24 Óra

Fotó: V. B.

Zárt ajtót találhat az, aki a nagy hőségben a tatai Malomkertben keresne felüdülést csemetéivel. A vizesárokkban is csak épphogy csordogál a forrás. A június 16-án átadott létesítmény ugyanis csak szeptember 5-től fogad látogatókat. Ahogy arról Facebook-oldalukon is írtak, a kötelező műszaki felülvizsgálat miatt kellett bezárni augusztus 21-én a tatai Malomkertet. Erről a bejárathoz kitett tájékoztatón is olvashatnak egyébként az érdeklődök. 

Mint arról korábban beszámoltunk: A Tatai Sokadalom nyitónapján adták át a régi Kristály területén kialakított Malomkertet Tatán. Az első hétvégén ingyen bárki megnézhette. 

A vízi játszóteret már nagyon sok kisgyerekes családos várta, hiszen a vizek városában nagyon hiányzott egy olyan hely, ahol vizes játékokkal pancsolhatnak a gyerekek. Ráadásul Tatán egy igazán különleges témát választottak a vízi játszótérnek, hiszen nemcsak a vizek, de a malmok városa is egyben, ahol lépten-nyomon régi malmokat láthatnak a járókelők.

Ezek többségét felújították és új funkcióval látták el, és van, amelyik még várja a szebb jövő érkezését. Az Angolparkban található Jenő-malom talán a legszerencsésebb, mert nemcsak eredeti pompáját, hanem funkcióját is visszakapta: Tata első működő malmaként a látogatók a kenyérkészítés lépéseivel és a helyi malmokkal, azok működésével ismerkedhetnek meg benne. A kisebb terekben pedig a molnárok életútja elevenedik meg. Az épületben arra is lehetőség van, hogy az érdeklődők kipróbálhassák magukat az őrlésben és a kenyérsütésben.

Tájékoztató felirat fogadja az érdeklődőket a bejáratnál
Tájékoztató felirat fogadja az érdeklődőket a bejáratnál
Fotó: V. B.  / Forrás: 24 Óra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában