Bográcsok titka

2023.08.20. 08:34

Elárulták a naszályiak, hogy mi a jó lecsó titka +fotók

A lecsófőző versenyen 11 bográcsban rotyogott a finom étel. Minden csapat a saját tuti receptjével érkezett az augusztus 19-i, szombati megmérettetésre.

Kemma.hu

Kinek az előkészületek, kinek az alapanyagok, kinek a fűszerezés volt a trükkje

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Az Angyalffy 4. osztályának csapata igazi összefogással készítette a rézüstben a lecsót. Mint mondták: minden alapanyag házi. A paprika, hagyma, paradicsom a kertből való. A kolbász és a szalonna, sőt még a pirospaprika is saját készítésű. De a legnagyobb titok, hogy a gyerekek, a szülők és a tanárok is beleadtak valamit a közös munkába, és szívvel-lélekkel készítették a közös ebédet.

Mészáros István és csapata a sok fajta kolbászra: lecsóra, debrecenire, házira esküszik. De a házi alapanyagok mellett tesznek bele egy kis cukrot is, hogy ellensúlyozzák a paradicsom savasságát.

A Naszályi betyárok idén neveztek be először a lecsófőző versenyre, igaz, pünkösdkor már próbára tették szakácstudásukat. Főztjük akkor a pörköltfőző versenyen zsebelte be a legjobbnak, vagyis a legfinomabbnak járó elismerést. Szerintük az egyszerűség és a jól megszervezett munkamegosztás a fontos. A lányok voltak a kukták, vágták és szeletelték az alapanyagokat, a fiúk pedig gondosan kevergették a bográcsban az ételt. 

Az idei naszályi lecsófőző versenyre 12 csapat nevezett, végül pedig 11 bográcsban rotyogott az igazi nyári egytálétel a Búcsú téri pihenőparkban. A baráti társaságok, családok az asztalok mellett jó hangulatban készítették a finomságokat, amit aztán közösen fogyasztottak el. 

Végül az eredmény is megszületett. A szigorú kóstolókból álló zsűri az Angyalffyk csapatának ítélte 2023 legfinomabb naszályi lecsójának díját. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában