Fejlesztés

2023.08.06. 18:03

Egyszerre jelent meg a múlt, a jelen és a jövő Kisbéren

A kisbériek is megtekintették a településről készült imázsfilmet. A Lovarda előtti rendezvénytéren Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke miután gratulált a kisbérieknek és az önkormányzat munkatársainak beszédében fontos információkat osztott meg.

Kemma.hu

Popovics György gratulált a kisbérieknek, az önkormányzatnak és Sinkovicz Zoltán polgármesternek

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzata/Facebook

A Kisbéri Napok megnyitója már remek hírekkel szolgált a helyieknek. A vármegyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program ugyanis 1,6 milliárd forintot nyertek el korábban fejlesztésekre, idén pedig eddig 708 millió forintot sikerült a TOP Pluszból négy projekt megvalósítására, többek között a piac felújítására. Popovics György egy díszes pendrive-on adta á a Kisbérről készített imázsfilmet, amelyet a téren felállított sörsátorban kétszer is megtekinthettek a jelenlévők, akiket Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő szintén köszöntött. A  helyiek már jól láthatják, hogy megkezdődött a Lovarda melletti északi istálló épület felújítása.

– Most egyszerre jelenik meg a múlt, a jelen és a jövő. A jövő a lovasépület felújítását jelenti. A múltból, a hagyományokból táplálkozva indult el ennek a újjáépítése, amely nagyjából a következő év elején készül el, ezzel pedig a lovashagyományok ápolását szeretnénk itt majd a későbbiekben megvalósítani – emelte ki köszöntőbeszédében Sinkovicz Zoltán, a település polgármestere.

A település az 1800-as évektől a második világháborúig a magyar lótenyésztés fellegvára volt. A megújuló épület a lótartáshoz szükséges létesítményeket foglalja magában, hozzájárulva a város tradícióinak megőrzéséhez.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában