Tábor

2023.08.03. 08:43

Egyenruhát ölthettek, rendőrautóval utazhattak a komáromi gyerekek

Nyári tábort szervezett a Vöröskereszt helyi szervezete, ahol a gyerekek az újraélesztési ismeretek mellett a rendőrök, a tűzoltók, a mentők és a védőnők munkáját is megismerhették. Emellett asztaliteniszezésre, csocsózásra, színezésre is volt lehetőségük. A hét során senki nem használhatta a telefonját annak érdekében, hogy a résztvevők valódi élményekkel térhessenek haza.

Körtvélyfáy Dina

A táborozókhoz a rendőrség munkatársai is ellátogattak, a gyerekek felpróbálhatták a felszereléseket is

Forrás: Beküldött

Fotó: Beküldött

A járványhelyzetet követően a Vöröskereszt komáromi szervezete újra táborozni hívta a gyerekeket. A szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Házban izgalmas programokkal készültek a szervezők a hét minden napjára. A kicsiknek egy percük sem maradt arra, hogy unatkozzanak.

A rendőrök is ellátogattak hozzájuk, a résztvevők pedig kipróbálhatták, milyen, ha valakit megbilincselnek, egyenruhát ölthettek, és a rendőrautóval is bárki utazhatott, balesetmegelőzési előadást ugyancsak hallgathattak. A védőnők a sebkezelésre, kötözésre tanították őket, de megismerkedhettek a tűzoltók és a mentők munkájával is.

– Ha odáig el tudunk jutni, hogy a gyerekek nem rémülnek meg egy baleseti szituációban, és felhívják a 112-t, vagy egyéb segítséget is tudnak nyújtani, akkor már nyertünk – fogalmazott Oláh Gábor, a Vöröskereszt területi koordinátora.

A hét során a Lászlópack telephelyére is ellátogattak a fiatalok, ahol bepillantást nyerhettek az ott zajló munkába. A szenior örömtáncosok szintén ellátogattak hozzájuk, akikkel közösen tanultak táncokat annak érdekében, hogy a generációk jobban megismerhessék egymást. Továbbá kézműves foglalkozásokkal is készültek, lehetett csocsózni és asztaliteniszezni is.

Habparti
A Vöröskereszt komáromi szervezete a hétvégére is programmal készült, hagyományos családi napjukat rendezték volna meg a Brigetio Gyógyfürdőben. Mivel szombatra esőt és 20-22 fokot mondanak, úgy döntöttek, egy héttel elhalasztják a rendezvényt, hogy minél többen részt tudjanak meg az eseményen. A tervek szerint augusztus 12-én, vagy 13-án várják majd a családokat ugrálóvárral, újraélesztési gyakorlattal és sok mással. A program zárásaként pedig Komárom legnagyobb habpartijába várják a strandoló lurkókat.

Mindemellett a Hősképzéssel is ismerkedtek, amelynek célja, hogy a lehető legtöbben elsajátíthassák és gyakorolhassák az életmentés alapfogásait. Ennek nagy haszna van, hiszen bármikor kerülhetnek a gyerekek is olyan szituációba, hogy segítséget kell nyújtaniuk, amelyen valakinek az élete is múlhat.

Oláh Gábor arról is beszélt, arra kérték meg a szülőket, egyik gyerek se hozza magával a telefonját, mert minden nap annyi élményanyagot kapnak, hogy ne kelljen a virtuális valóságban barangolniuk. Az ötlet úgy tűnik, hogy beváltotta a hozzá fűzött reményeket, senki sem hiányolta a digitális eszközöket a táborban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában