Zöldül

2023.08.12. 16:15

A legendás focipályából egy szabadidőpark lesz Nyergesújfalun

Elkezdődhet az egykori, már régen nem sportpályaként használt homokos placc szabadidő parkká átalakításának II. üteme Nyergesújfalun.

Fenyvesi Károly

Új, nagyon izgalmas szerepet kap az egykori legendás Eternit-focipálya

Forrás: 24 Óra

Fotó: F. K.

Miközben a település egykori focipályáján dolgoztak a munkások a terület szabadidőparkká történő átalakításának első ütemében, a városházán tartott péntek délelőtti rendkívüli ülésén a folytatásról döntött az önkormányzati képviselő-testület. Az első kör feladatai közé tartozik térkő burkolat, gyöngykavics ütéscsillapító felület, automata öntözőrendszer kialakítása, süllyesztett beton kerti szegély lerakása, játszótéri és fitneszeszközök, illetve utcabútorok telepítése, földlabdás fák elhelyezése, fűmag talajba juttatása. A munkálatok az ütemterv szerint haladnak.

A testületi ülés előterjesztésében szerepelt az is, hogy a tervek szerint a második ütemterv megvalósítása során készül el a szabadtéri színpad, mosdókkal, közösségi, fogadó térrel egy konténerépület, a közlekedést segítő felület, az akadálymentes parkoló, több közmű, pontszerű napelemes kandeláberekkel a térvilágítás. A II. ütem munkálatainak anyagi fedezetében már nincsenek pályázaton elnyert forintok, a költségeket az önkormányzat a város költségvetéséből rendelkezésre álló keretből fizeti. Mindezek tükrében, bár a projekt része ezen kivitelezési szakasz is, a szakhatóság kisebb haladékot adott a beruházás befejezésére, az idei év utolsó napjáig kell megvalósítani. A számolt összeg nettó 82,5 millió forint.

A költségbecslés alapján, a közbeszerzésekről szóló törvény szerint nemzeti, nyílt eljárásrendben kell lefolytatni a kivitelező kiválasztását.

Képben a törvényi rövid határidők is
A pálya helyére megálmodott szabadidőpark kialakításának második üteme befejezését a szerződéskötést követő három hónapon belül várja el az önkormányzat. A műszaki és pénzügyi alkalmassági követelményeket az elfogadott ajánlattételi felhívás és egy rövid összefoglaló tartalmazza. Az eljárás határidői esetleg kicsit változhatnak, mivel a hirdetményt a Közbeszerzési Hatóság minden esetben ellenőrzi, kérhet olyan hiánypótlásokat, amelyek alkalmanként módosíthatják a dátumokat. Az önkormányzat jelezte, hogy törvényi minimum határidőket fogja alkalmazni az eljárás során, mert az I. ütemhez hasonlóan, igen szűkös a megvalósítási határidő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában