Díjazták

2023.08.29. 18:49

A kitüntetett tatai edző munkájának az egész magyar kajak-kenu sport hálás lehet

Czina László többek között a tatai kajak-kenu sport területén az utánpótlás nevelésben végzett több évtizedes kiemelkedő munkájáért érdemelte ki a Tata Városáért kitüntetés ezüst fokozatát.

Goletz-DeáK Viktória

Tata város önkormányzat képviselő-testülete 2023-ban a Tata Városáért kitüntetés ezüst fokozatát adományozta Czina Lászlónak, a Tatai Hódy Sport egyesület alelnökének, edzőnek, a magyar válogatott edzői csapata tagjának, aki az elismerést augusztus 20-án, a Kossuth téren megrendezett városi ünnepségen vette át.

A város közösségi oldalán számoltak be arról, hogy Czina László a tatai kajak-kenu sport területén az utánpótlásnevelésben végzett több évtizedes kiemelkedő, áldozatos, eredményes edzői munkásságának elismeréseképpen részesült a kitüntetésben.

Czina László 1986-ban a testnevelő tanári munkájával párhuzamosan kezdett edzőként dolgozni az utánpótlás-képzés területén, elsősorban a serdülő és ifjúsági korosztály sportolóival. Sikeres és alázatos edzői tevékenységét jelzi, hogy szinte minden évben jutott be versenyzője a korosztályos válogatottba, akik közül többen felnőtt világversenyeken is dobogóra állhattak. Munkájának elismerését mutatja, hogy 2020-ban felkérték a női serdülő-válogatott egyik edzőjének, majd 2021-ben a férfi ifjúsági válogatott egyik trénere lett. 2022-től a férfi kajakosok Los Angeles-i keretének munkáját irányító edzőként is dolgozik.

Kimagasló, több évtizedes utánpótlás-nevelői munkáját a szakma 2019-ben Aranylapát-díjjal jutalmazta. 2022 szeptemberében, miután tanítványai számos remek eredményt értek el, s világbajnoki címet szereztek, elnyerte a Hónap utánpótlás edzője-díjat. Munkája során hisz a hatékony együttműködésben tanítványaival, a szülőkkel és a kollégáival egyaránt, ennek köszönhetően közösségépítő és fenntartó tevékenységet is végez Tatán, a korábbi edző és sportnevelő Császár Attila nyomdokán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában