Ünnep

2023.08.21. 10:08

Kilenc tatai kapott idén városi kitüntetést

A hagyomány szerint a városi kitüntetéseket is az államalapítás ünnepén adják át Tatán.

Kemma.hu

Kilencen kaptak kitüntetést a városi ünnepségen

Forrás: Facebook/Tata Város

Augusztus 20-án Tata Város Önkormányzata és a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. szervezésében a Kossuth téren rendezték az államalapító Szent István királyunk tiszteletére szervezett ünnepséget, melyen a hagyományoknak megfelelően idén is átadták a városi kitüntetéseket.

A Tata.hu oldalán számoltak be arról, hogy az ünnepi műsornak délután a Kossuth tér adott helyet, ahol Michl József mondott beszédet.

 – Életünket sokkal inkább bizonyos korszakokra, hosszabb rövidebb időszakokra osztjuk, minthogy csak a napok egymásutániságát élnénk meg. Mindig jönnek újabb nagy lépések, amelyeket vagy a helyzet kényszerít ránk, vagy a saját döntéseink alapján kezdünk el, valami újat hozva a régiből, vagy a régivel, vagy elhajítva a hátráltató múltat, valami egészen újat építve. S ebben a sorban az egyik nagy elmozdító, megmozdító, újabb ciklust kijelölő, az maga az ünnep… 

Az utóbbi ezer évnek a nagy elindítóját, az út bemutatóját, az ezredéves korszakalkotót, Szent István királyt köszöntjük ma. Neve virágkoszorút, koszorút jelent. A kör, amely az egyik legrégibb, ősi szimbólumunk a rend, a tökéletesség, a végtelen, sok pozitív üzenet hordozója. Szent István király és Imre fia életáldozata adott biztos jövőt országunknak. A végtelenre tekintő és mindent a Teremtőnek visszaajándékozó életük adta elődeink, és az általunk megélt ezer év biztos talapzatát. 

A több mint ezer éves magyar nemzetéből, ezer évvel ezelőtt, az örök életre teremtett országot Szent István ebben a világban - mondta a polgármester. 

Michl József hozzátette: Tata tíz éve nyerte el az  Európa Tanács legmagasabb elismerését, melyet önkormányzat elnyerhet. 
– Éppen ma tíz esztendeje, hogy a Tatai Vár udvarán átvehettük az Európa-díjat, a strasbourgi Európa Tanácstól. Ez a legnagyobb elismerése részükről egy településnek, amely kiemelkedően sokat tett és tesz a béketeremtő nemzetközi kapcsolataiért, mellyel az igaz barátságot a különböző nemzeti kis közösségek, falvak és városok között építi. Különösen is igaz ez a határon túli magyar településeinkkel ápolt testvérbarátságainkra. Köszönet városvezető elődeimnek, minden ebben a munkában résztvevő tatainak, közvetlen munkatársaimnak azért, hogy évtizedek óta Tata Európa sok országában nemcsak ismertté vált, hanem szeretett várossá is lett - tette hozzá a városvezető. 

Kitüntetést kapott
Augusztus 20-án este a Kossuth téren idén is átadták a városi kitüntetéseket. Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2023-ban kilenc városi kitüntetést adományozott: Többek között Tata Város Mátyás Király Díjában részesült Fogelné Nagy Éva nyugalmazott tanár, iskolaigazgató, a Talentum Iskola alapítójaként Tata oktatási, művészeti sokszínűségének megteremtésében és fenntartásában több évtizeden át nyújtott kimagasló szakmai és közösségszervező munkájának elismeréseképpen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában