siker

2021.07.07. 06:41

Eb-bronzig húzta a tatai kajakos lapátja és szíve a magyar csapatot

Hidvégi Hunor a K4-es magyar hajó tagjaként vehetett részt a poznani U23-as korosztályos Európa-bajnokságon, ahol 500 méteren bronzérmet szerzett a csapattal.

P. J.

Forrás: Facebook/Tatai Hódy Sport Egyesület

Poznanban rendezték meg az Ifjúsági és U23-as korosztályos Európa-bajnokságot. Az Eb-n a Tatai Hódy Sportegyesület sportolója, Hidvégi Hunor vehetett részt a K4-es hajó csapattagjaként, 500 méteren. Az ifjúsági négyesegység óriási hajrával bronzérmet szerzett hazánknak, az alábbi összeállításban: Kövesdi Patrik, Mizsér Márk, Hidvégi Hunor és Keller Gergő. A jó eredményeknek köszönhetően Magyarország a kontinensviadalon az éremtáblázat élén végzett.

Fotó: Facebook/Tatai Hódy Sport Egyesület

Az Európa-bajnoksággal párhuzamosan itthon, Sukorón rendezték meg a Magyar Kupa fináléját, amelyen az U10–U16-os korcsoport versenyzői szálltak vízre. Erre a versenyre a hónap elején lezajlott Csay Renáta-régiós kupáról lehetett bejutni. A kétnapos sporteseményre 77 klubból több mint 1300-an neveztek. A Hódy SE húsz kajakossal képviselte magát. A nagy forróság ellenére a tatai fiatalok jól teljesítettek.

Eredmények:

Top négyben végzett tatai versenyző, K1 Női kölyök U13 2000 m: 2. Gábor Tímea, K4 Női kölyök, U13–U14 1000 m: 3. Kolozsvári Lili (Graboplast Győr), Willisits Panna (Győr), Imeli Dóra (Tatai Hódy SE), Gábor Tímea (Tatai Hódy SE). K2 Női kölyök U13–U14 1000 m: 4. Gábor Tímea – Imeli Dóra. MK4 Férfi kölyök U13 2000 m: 4. Horváth Szilárd, Simon Péter Márk, Ferenci Baján Kán (mindhárom Hódy SE), Takács Péter (Vitál Club SE Székesfehérvár). K4 Férfi serdülő U15–U16 500 m: 4. Bolehradsky Barnabás, Bublovics István, Hidvégi Zalán Imre, Polt Ádám. A fiatalokat Czina László, Herendi László, Kun Tamás és Szűcs Veronika edzők készítették fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában