Országjárás

2024.05.18. 10:19

ÁSZ tudásmegosztó konzultáció civileknek

A megújuló Állami Számvevőszék célja egy közvetlenebb kapcsolat kialakítása a civil szervezetekkel. Többek közt ezt a célt is szolgálja országjárásuk, melynek keretében vármegyénkbe is ellátogattak.

Kemma.hu

Civil szervezeti vezetők, könyvelők vettek részt az Állami Számvevőszék Tudásmegosztó konzultációján a Kormányhivatal konferencia termében. A tájékoztató a vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ szervezésében valósult meg. Mecseki Melinda, a házigazda Civil Központ nevében köszöntötte a résztvevő csaknem negyven civil szervezet képviselőjét, valamint az előadókat.

A megújuló Állami Számvevőszék célja egy közvetlenebb kapcsolat kialakítása a civil szervezetekkel. Többek közt ezt a célt is szolgálja országjárásuk, melynek keretében vármegyénkbe is ellátogattak.
A megújuló Állami Számvevőszék célja egy közvetlenebb kapcsolat kialakítása a civil szervezetekkel. Többek közt ezt a célt is szolgálja országjárásuk, melynek keretében vármegyénkbe is ellátogattak
Forrás: Beküldött

Dr. Szele Tamás, az Államháztartáson Kívüli Szervezeteket Ellenőrző Igazgatóság igazgatóhelyettesének és Baloghné Zsida Brigitta, az ÁSZ számvevőjének előadásai előtt a Civil Központ szakmai vezetője ismertette a program célját: „az országos tájékoztatók során az Állami Számvevőszék munkatársai a civil szervezet gazdálkodási tevékenységével összefüggésben az ÁSZ az ellenőrzési tapasztalatok megosztásával és jó gyakorlatok bemutatásával segítséget szeretne nyújtani a civil szervezetek számára.”

A rendezvény az ÁSZ országos tájékoztató körútjának utolsó állomása volt. Az előadásokba beépítették az előző állomások tapasztalatait, kérdéseit, így a tájékoztató megyeszékhelyünkön tartott a legtovább. Az ÁSZ előadói ismertették a civil szervezetek ellenőrzési folyamatát, szót ejtettek a civil szervezetek számára elengedhetetlen szabályzatokról, valamint felhívták a figyelmet a civil szervezetek számára kötelező adatszolgáltatásokra. A tájékoztató második felében az ellenőrzött civil szervezeteknél a könyvelésben tapasztalt jó és rossz példák, gyakorlatok kerültek bemutatásra. Zárásként a civil képviselők gyakorlati kérdéseiket is feltehették az előadóknak, melyeket ők készségesen megválaszoltak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában