Forróság

2023.07.14. 16:31

Vízkorlátozás jöhet rengeteg településen, vármegyénkben is - itt vannak a részletek

Tizenöt településen, köztük Komárom-Esztergom vármegye határán fekvő falvakban is elsőfokú vízkorlátozást rendeltek el.

Kemma.hu

A hatalmas hőség miatt az országos tisztifőorvos vízkorlátozást rendelhet el. Ennek jegyében a másodfokú hőségriasztásra, valamint a megnövekedett ivóvíz-igényre tekintettel arra kérték 15, Budapest környéki agglomerációs település lakóit, hogy ha lehetséges, mérsékeljék ivóvízfogyasztásukat a következő napokban, hogy a vízellátás zavartalan maradhasson.

Azokon a helyeken, ahol elsőfokú vízkorlátozást rendeltek el, ott tilos: a házi kertek, valamint közparkok locsolása reggel 6 és este 11 óra között, de az utak, járdák vízzel történő mosása és az automata öntözőberendezések működtetése is. Ezen kívül tilos az autók tömlős mosása és nem utolsó sorban az úszómedencék feltöltése.

Egyelőre a következő településeken kell fokozottan figyelni a vízhasználatra: Budakalász, Csobánka, Leányfalu, Nagykovácsi, Pilisborosjenő, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár, Szentendre, Tahitótfalu, Üröm, Acsa, Csömör, Fót, Erdőkertes, Gödöllő, Mogyoród, Szada, Veresegyház.

Az átmeneti, rövid felfrissülés után ráadásul újra kánikula jön: szombaton 30-35 fok, míg vasárnap már a 32-37 fokot is elérhetik a csúcshőmérsékletek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában