Leleplezte

2023.07.12. 16:36

Térfigyelő kamera buktatta le a pofátlan szemetelőt Tatabányán

A város térfigyelő rendszerének köszönhetően sikerült leleplezni valakit június végén - olvasható a város közösségi oldalán. A Tatabánya utcáit szemmel tartó kamerarendszer segíti a bűnügyek és szabálysértések felderítésében és szankcionálásában, de haszna van a bűnmegelőzésben és erősíti a lakosság biztonságérzetét is.

Kemma.hu

Leleplezte a kamera

Forrás: Facebook/TMJV

Eddigi működése alatt több esetben segített bűnügyek elkövetőinek felkutatásában, közlekedési balesetek kivizsgálásában, közterületi szabálysértések szankcionálásában a tatabányai térfigyelő rendszer. A kamerák nagyobb száma lehetővé teszi például a közterületi szemetes konténerek figyelését, az illegális szemétlerakás tettenérését, nyomon követését.

Június 23-án egy ilyen illegális hulladék lerakásra lettek figyelmesek a térfigyelő operátorok a kertvárosi SPAR áruház mögötti szelektív hulladéklerakónál. A felvételek alapján sikerült is beazonosítani az elkövetőket és a rendelkezésre álló adatok alapján sikerült megindítani a szükséges hatósági eljárást.

Ez az esetből is látszik, hogy a 280 kamerának nem csak bűnmegelőző hatása és passzív biztonságérzetet adó szerepe van, de adott esetben komoly segítség lehet például az illegális hulladéklerakások visszaszorításában.

A felvételen a város közlése szerint jól látható, hogy az illető a papír alapú hulladékot nem a gyűjtőbe, csupán mellé helyezte el. Pedig a kartondobozt, hullámpapírt is a gyűjtőbe kell tenni, kilapítva, kisebb darabokra tépve.Az általunk felhalmozott hulladéktól ezzel a módszerrel válhatunk meg környezetbarát módon a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában