Statisztika

2023.07.26. 08:38

Rengetegen vesztették életüket az utakon az év első felében

Az év első hat hónapjában több mint 200 ember vesztette életét közlekedési balesetben Magyarország útjain - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata szombaton a Police.hu oldalon.

Kemma.hu

Az idei év első felében 6383 személysérüléses közlekedési baleset történt Magyarországon, ebből 193 balesetben 211-en vesztették életüket - tették hozzá. Felhívják a figyelmet, hogy ezeknek a tragédiáknak a többsége nagyobb odafigyeléssel, a szabályok betartásával elkerülhető lett volna, hiszen a közúti közlekedési balesetek túlnyomó része emberi hiba, mulasztás miatt következik be.

A rendőrség statisztikája azt mutatja, hogy a balesetek fő okai továbbra is a gyorshajtás (27 százalék), az elsőbbségi jog meg nem adása (26 százalék) és a kanyarodási szabályok megszegése (15 százalék).

Az egyik legjelentősebb baleset vármegyénkhez is kötődik (noha nem Komárom-Esztergom területén következett be): március 11-én az M1-es autópályán a fővárosból kifelé vezető oldalon, Herceghalom közelében összesen 37 személygépkocsi és öt kamion ütközött össze porvihar miatt. A balesetben 19 jármű kiégett, egy ember életét vesztette, összesen 26-an sérültek meg, akik közül 6 személy életveszélyes, 7 fő pedig súlyos sérüléseket szenvedett. ​

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában