Családi Nap

2023.07.30. 13:54

Remek hangulatban telt idén is a Csatkai Családi Nap +fotók, videó

Idén harmadik alkalommal gyűlt össze a sportpályán a település apraja-nagyja, hogy egy jó hangulú napot töltsön el együtt. Családiasan. Mert, hogy nem véletlenül nem falunapnak, hanem Családi Napnak nevezik az összejövetelt Csatkán.

Kemma.hu

– Kicsi település vagyunk, kevés lélekszámmal. Összetartó a közösség, és nem csak az itt élő kétszáz lelket, de hazavárjuk az elszármazottakat is. Nagyon jó látni, nagyon jó érzés, libabőrös leszek ilyenkor, amikor az innen elszármazott csatkaiak hazalátogatnak és jóízűeket beszélgetnek. Egy olyan napot tudnak eltölteni, amely nem munkával telik vagy netán csak kilátogatnak a szeretteikhez a sírkertbe, hanem együtt felelevenítik a régi történéseket, és spontán jól érzik magukat. Ez a mi Családi Napunk, mi Csatkán így vagyunk egy nagy szeretett, teljes egész, kis család – emelte ki Bognár Tímea, a település polgármestere.

Azonban nem csak csatkaiak és egykori csatkaiak érkeztek a szombati közösségi napra.

– Szomszédos településekről is ellátogattak hozzánk, iskolatársak, munkatársak, barátok. Nagyon örülök, hogy az idő kegyes volt hozzánk. 

A reggeli órákban indult el a főzőverseny, idén nyolcan jelentkeztek a gasztronómiai megmérettetésre. Közben készült a faluebéd is, gulyáslevessel szarvaspörkölttel és pincepörkölttel kedveskedtek a jelenlévőknek. S, természetesen idén sem maradhatott el a sütisütő verseny.

– Most először családi sportvetélkedőt is rendeztünk, amely igazán jó hangulatban telt. A gyermekeknek kis- és nagy légvárral, nép fajátékokkal készültünk.

A faluebédet követően színpadi programokkal készültek a nagyérdeműnek. A megnyitóra Romanek Etelka, a vármegyei közgyűlés alelnöke érkezett, aki átadta Bognár Tímeának és a csatkaiaknak a településről készült kisfilmet. A TOP-Plusz programnak köszönhetően negyvenmillió forintot nyertek csapadékvízelvezető-rendszer kialakítására, amely három utcaszakaszt érint.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában