Elment

2024.06.14. 13:00

Szívszorító posztban gyászol Vujity Tvrtko

Megható sorokkal búcsúzott a népszerű újságíró. Vujity Tvrtko a Facebook-oldalán számolt be Szenczy Katalin váratlan haláláról.

Kemma.hu

Az Oroszlányhoz ezer szállal kötődő riporter, Vujity Tvrtko a közösségi oldalán megosztott posztjából derült ki, hogy szoros barátság fűzte a Szenczy-házaspárhoz. Szenczy Sándora, a Baptista Szeretetszolgálat alapítója 2022 májusában hunyt el, a napokban pedig az özvegye, Szenczy Katalin is távozott az élők sorából. Tvrtko így emlékezett vissza arra a napra, amikor Katalin elmondta neki, hogy a férje meghalt:

Kati éveken át ápolta, gondozta, ölelte a nagybeteg Sándort, akit – örök ígéretéhez híven – sem betegségében, sem gyengeségében nem hagyott magára. Gyakran beszélgettünk. Azon a két évvel ezelőtti májusi napon is, amikor Szenczy Sándor megtért a Teremtőjéhez. Igazából Kati engem hívott először, hiszen az időeltolódás miatt Magyarországon éjszaka volt. Sírtam. Sirattam Sándort, ám a sziklaszilárd oszlopot megtaláltam Katiban. Bármennyire is furcsa ez, nehéz és talán némileg önző is: Őt hívtam, ha a hatalmas űr elviselhetetlenné vált. Önző voltam talán, hiszen magamat sajnáltam, s Ő, a gyászoló özvegy nyújtott vigaszt: szóban, mosolyban, lelki tartásban.

A posztban hozzátette, hogy Szenczy Sándor élete értelmezhetetlen volt Kati nélkül. Összetartoztak, összeforrtak, egyek lettek. A Baptista Szeretetszolgálat otthoni és világmisszióiban együtt szolgálták a szegényeket, a rászorulókat, az elesetteket; és Istent is. Sándor világgá kürtölte hitét a színpad deszkáiról, mert életcéljának tartotta Isten igéjének széles körű megismertetését, ám a színpadot a háttérben Kati ácsolta, szegecselte, s tartotta a saját vállán.

Tegnapelőtt beszéltem Katival. A feleségemmel, Gyöngyivel szeretett volna találkozni, ezt egyeztettük. Öröm volt a hangja, öröm a mondandója, öröm a kacagása. Kati ma reggel váratlanul meghalt

– árulta el a lesújtó hírt Tvrtko.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában