Születésnap

2024.06.14. 17:20

Százéves lett Prohászka Marcell, a Csillagerődben köszöntötték

Június 14-én ünnepelte századik születésnapját Prohászka Marcell, Komárom díszpolgára, egykori pedagógusa.

Körtvélyfáy Dina

Az ünnepséget Prohászka Marcell kérésére a Csillagerődben rendezték, ahol többen is köszöntötték Marci bácsit. Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő Orbán Viktor miniszterelnök saját kézzel írt születésnapi levelét adta át, valamint a látogatásakor készült képet is ajándékozott az ünnepeltnek.

Prohászka Marcellt Takács Ferenc is köszöntötte
Prohászka Marcellt Takács Ferenc is köszöntötte
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

Molnár Attila polgármester névre szóló mezzel és Hornig Rudolfné festményével köszöntötte Marci bácsit, Keszegh Béla, Észak-Komárom polgármestere könyvet hozott, Takács Ferenc plébános egy Ferenc pápa által megáldott rózsafüzért adott át, valamint Máté László református lelkész is tolmácsolta jókívánságait. A születésnapost első osztálya már reggel felköszöntötte, csomagot küldtek neki a lakására.

Keszegh Béla meghívást is intézett Marci bácsihoz, arra kérte, a 105. születésnapját ünnepelje náluk. Hajnal Dóra önkormányzati képviselő és Varga Zsolt, a Komáromi Televízió operatőre dokumentumfilmet is készített Marci bácsiról, amelyet hétfőn vetítenek le.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában