Dani iskolába megy

2023.07.08. 06:55

Óriási örömhírről számolt be az SMA-s tatabányai család

Óriásit lépett előre a tatabányai SMA-s család, amely arra gyűjt, hogy középső fiuk, Dani igazi iskolás lehessen: nagyot léptek előre kiválasztott iskolájuk akadélymentesítésében.

Szűr Annamária

A Bazsó-Varga család újabb nagy fába vágta a fejszéjét, hogy Dani iskolába mehessen

Forrás: Beküldött

Óriási örömhírről számolt be a tatabányai Bazsó-Varga család. Mint ismert, a háromgyermekes szülők, Bea és ádám két fia is SMA-val küzd. Dani és Berci fejlődéséért eddig is mindent megtettek, ám Dani iskolakezdése újabb feladat elé állította őket: akadálymentesíteni kell az egyébként minden szempontból tökéletes iskolát, amit választottak. Az első árajánlatok 9 millió forint körüli összegről szóltak, ezért gyűjtésbe kezdtek és az alapítványukhoz befolyt egyszázalékos felajánlásokat (cirka egymillió forintot) is erre csoportosították át, hogy a bánhidai Jókai-iskola teljes értékű tagja lehessen középső kisfiuk.

Közösségi oldalukon most arról írnak, hogy adománygyűjtésük újabb kapukat nyitott meg előttük. Találtak egy kivitelező céget, aki egyedi gyártással ugyan, de az iskola főbejáratát megcélozva vállalja egy elektromos szerkezet megépítését. Így pedig az eredeti 9 milliós költség egyből ötmilliósra csökkent. Ha napokban megrendelik a szerkezetet, van esélyük arra, hogy szeptember elsejéig el is készüljön az akadálymentesítés.

Mindemellett az önkormányzat támogatásával, egy nagylelkű cég felajánlásával, a magánszemélyek adományaival, és az általuk felajánlott indulóösszeggel a gyűjtésük meghaladta a 3,1 millió forintot. Vagyis a szükséges összeg fele már megvan. Ezért úgy döntöttek, hogy a költségek felét, amelyet előre be kell fizetni, át is utalják, és megrendelik a liftet. 

− Mostantól azonban fix a határidőnk: hat hetünk maradt a fennmaradó összeg előteremtésére. Kérünk titeket, továbbra is támogassátok lehetőségeitekhez mérten a Bánhidai Jókai Mór Általános Iskola akadálymentesítését, és ezzel járuljatok hozzá, hogy Dani teljes egészében az iskolai élet részese lehessen − írták Facebook-oldalukon, kiemelve, hogy köszönik az eddigi támogatásokat és az iskola erőfeszítéseit is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában