Győzelem

2023.07.08. 21:12

Fotókon a futamok: kiütéses kocsi siker született a kocsitoló fesztiválon

Minden eddiginél kevesebb versenyzővel, de hatalmas szurkolótábor mellett rajtolt el a 23. Nemzetközi Kocsitoló Verseny és Fesztivál, amely során az idén 10 csapat állt rajthoz a Kossuth Lajos utcában.

Wágner Zsanett

Keményen tolták a kocsikat a csapatok

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A szervezők sem tudják megfejteni a csekély nevezés okát, hiszen átlagosan 20 csapat áll rajthoz Kocson minden évben. Többen arra tippeltek, hogy a notórius versenyzők már-már “elkoptak” és kevésbé érinti meg őket a versenyszellem, a fiatalabb generáció pedig másfajta szórakozásra vágyik.

Az viszont már messze nem találgatás, hogy a résztvevőkre 1,5 kilométeres táv várt és a rettegett kanyar, ami után a Komáromi út egyenes szakaszán érnek célba a csapatok. Egymás után sorakoztak a bátor vállalkozók Németországból, Oberkochenből, de az olasz Montebellunából és a felvidéki testvértelepülésről, Dunamocsról is. Természetesen a hazai csapatok sem maradtak “szótlanul”: többek között Komárom, Naszály és Tata képviselte a mezőnyt - és persze a házigazdák.

Bátrak voltak a versenyzők, hiszen a hőmérő higanyszála szombat délutánra csaknem 30 fokig kúszott, ráadásul 350 kilogrammot kellett tolni ebben a hőségben. Nem csoda, hogy volt, aki a célba érést követően azonnal a betonra huppant a fáradtságtól, míg más folyamatosan locsolta magát több flakonnyi vízzel.

kocsitoló fesztivál, Kocs
A nézők is imát mondtak az árnyat adó fákért és alattuk megbújva követték figyelemmel az eseményeket és hallgatták a konferansziét
Fotó: Hagymási Bence / Forrás:  24 Óra

A férfiak közül a KO fiúk nyertek. A helyi legényekből álló csapat a tavalyi és a tavalyelőtti győzelem után az idén ismét kiütéssel győzött. Pontosan 4 perc 57 másodperc alatt tolták célba a kocsit a csapattagok, akik ennek hírére üdvrivalgásba kezdtek és azt kántálták, hogy bizony ők a bajnokok. Másodikok lettek az olaszok, végül a tatai önkormányzat csapata állhatott a dobogó harmadik fokára. A női számban egyedül Abony színeiben indultak, akik 6,19 perc alatt végeztek az 1200 méterrel. Végül pedig 6 gladiátor és 4 amazon küzdött meg az extrém helyzettel.

kocsitoló fesztivál, Kocs
A győzelem pillanata
Fotó: Hagymási Bence / Forrás:  24 Óra

A sporton kívül a szórakozás is főszerepet kapott: remek kísérő programnak bizonyult a kézműves sarok és a népi játékpark, valamint a mesterségek bemutatója. A dallamokért Bereczki Zoltán, Rico X Miss Mood és jobbnál jobb lemezlovasok felelnek az est folyamán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában