Fesztivál

2023.07.08. 11:50

Gasztro nappal indult a kocsitoló fesztivál Kocson +fotók

Mintegy kilencszáz falusit láttak vendégül pörkölttel, húsos káposztával, bolognaival Kocson, a Kocsitoló fesztivál első napján pénteken.

Goletz-DeáK Viktória

Mintegy kilencszáz kocsi lakos láttak vendégül péntek délután Kocson, a Kocsitoló fesztivál első napján. Simon László polgármester elmondta, hogy a verseny előtti nap már egy falunappá nőtte ki magát az évek alatt, ahol a barátok, ismerősök találkozhatnak, beszélgethetnek egymással egy finom tál étel mellett.

– Sok baráti társaság, ismerős csak int egymásnak ha napközben találkozik. Mindenki megy a dolgára, nem tudnak megállni nyugodtan beszélgetni. Ez a rendezvény egy remek lehetőség arra, hogy újra találkozzanak és beszélgessenek egymással a falusiak – mondta a polgármester, aki elárulta, hogy már évek óta hagyomány, hogy a fesztivál első napján délután egy falusi gasztro napot tartanak, ahol közösen főznek a helyi szervezetek, cégek, illetve különböző programokkal várják az érdeklődőket. 

– Már az első napra is rengeteg programmal készültünk. Ez csak nekünk, falusiaknak szól, illetve a testvérvárosaink is minden évben eljönnek. Ők egyébként a kocsitoláson is kipróbálják magukat. Természetesen a finom vacsora mellé zene is jár. A gyerekeket a Répa Retek Mogyoró együttes szórakoztatta, a felnőtt korosztálynak pedig Party Syndrom adott koncertet, illetve este DJ Marák biztosította a jó hangulatot. Mellette ugrálóvárak, KRESZ park, lézerharc, népi játszótér várta a gyerekeket – sorolta a programokat Simon László. 

Molnár Erzsébettől, Kocs jegyzőjétől megtudtuk, hogy azok a falusiak, akik regisztráltak előre kaptak jegyet amivel megkóstolhatták a bográcsokban készült finomságokat. Idén üstben készültek az ételek. Fakanalat ragadtak a polgármesteri hivatal munkatársai, akik három különböző étellel is készültek. De az óvoda, a nyugdíjasklub, a Kocsi Baráti Kör, a Kocsi Horgászegyesület, a Galambász Eyesület és a vadászok is főztek. Illetve Kocs testvértelepülése, a szlovák Madar, illetve a Balaton mellől érkező Ábrahámhegyiek is megvendégelték a helyieket. 

Legtöbben pörkölttel készültek, amit a vadászok természetesen vadhúsból készítettek. De volt bolognai spagetti, húsos káposzta, halászlé a horgászok jóvoltából, sőt, még rántotthús is sült egy hatalmas serpenyőben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában