Embertelen

2023.07.12. 07:40

Kirándulni indultak, végül kutyakölyköket mentettek Csatkán

A veszprémi Ultimátum Állatvédelmi Alapítványhoz érkezett hívás a három Csatkán talált kutyakölyök kapcsán.

Kemma.hu

Kisgyörgy Katalin, mosonmagyaróvári ápoló és párja július első vasárnapján kirándulni indultak. Ellátogattak Csatkára, hogy megnézzék a kegyhelyet. Egyszer csak ugatásra lettek figyelmesek, majd észrevettek három magára hagyott kiskutyát. 

Katalin lapunknak elárulta, találkoztak egy fiatalabb párral, akik azt mondták, hogy két napja vannak a településen, és az előző nap látták, ahogy megállt egy autó, amelyből kitették a kiskutyákat. 

Egy idősebb pár imádkozni érkezett a kegyhelyhez, akik vizet és egy tálban élelmet vittek a kölyköknek. Közben Katalin és párja közeli állatorvosoknak telefonáltak, és az egyikük ajánlására hívták fel a veszprémi Ultimátum Állatvédelmi Alapítványt.

– Azt mondták, hogy nagyon bolhásak voltak a kiskutyák, de jól tápláltak, úgyhogy valóban régóta nem lehettek az erdőben. Három kislány kutya, 6-8 hetesek lehetnek – mondta Katalin, aki párjával együtt azóta is tartja a kapcsolatot az alapítvánnyal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában