Összeültek

2023.07.07. 16:52

Jó minőségű friss ivóvíz csorgott a csapokból Nyergesújfalun

Hét igennel, két tartózkodó vokssal és nem szavazat nélkül fogadta el legutóbbi ülésén a nyergesújfalui önkormányzati képviselő-testület az Északdunántúli Vízmű Zrt. (ÉDV Zrt.) elmúlt évi ténykedéséről szóló, a településre külön lebontott adatokat soroló beszámolóját.

Fenyvesi Károly

Érdekesen alakult a város csatorna-hálózatán elvezetett szennyvizek mennyiségének alakulása az elmúlt öt esztendőben. A lakossági köbméterek huszonegyezres ingadozást mutatnak, a legkisebb mennyiség az elmúlt esztendei 218 ezer köbméter volt. A közületi mennyiség a 2018. évi negyvenegy ezerről 2022-ben huszonnyolc ezerre csökkent. A szennyvizek a helyi Zoltek cég üzemeltetésében, a területén működő, illetve az ÉDV Zrt. Eternit városrészi telepére folynak be. Mindkét létesítmény szinte karnyújtásnyira van a Dunától. A zrt. adatai szerint a városi szennyvízelvezető rendszer gyakorlatilag zavartalanul működött az elmúlt esztendőben. A feladatok sorában elhangzott, hogy már szükség lenne az eterniti szennyvíztisztító kiváltására.

A víziközmű-üzemeltetésről a képviselők többek közt megtudhatták, hogy az elmúlt évben 296 ezer köbmétert engedett ki csapjain a lakosság, 58 ezer köbméter úgynevezett közületi fogyasztás volt. A szükséges javítási, karbantartási munkák közé tartozik az épületek, védterületek szinten tartása, a gépjárművek üzemeltetése, néhány út helyreállítása, az irányítástechnikai, gépészeti karbantartások sora. Ezek összköltsége az elmúlt évben hétmillió forint volt. Folyamatosan ellenőrizték a szolgáltatott víz minőségét a tárló medencékben és a különböző hálózati pontokon is. Egész esztendőben jó minőséget jeleztek a mérési eredmények. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában