Elkezdődött

2023.07.28. 17:00

Így dübörgött az első napon az MCC Feszt Esztergomban +fotók

Közel 90 szervezet, vállalat volt jelen a Mathias Corvinus Collegium harmadik esztergomi rendezvényén, mellettük több tucat együttes, előadó várta a közönséget.

Pöltl Zoltán

Az Edu-sétányon számos szervezet, vállalat, közösség kínált programokat, foglalkozásokat a közönségnek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

A délelőtti programok egy jelentős részét adták a hazai és külföldi közéleti személyiségek előadásai, illetve az MCC partnerszervezeteinek sátrainál megvalósult programjai. Az első napon kétséget kizáróan Sebastian Kurz osztrák politikus, illetve Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Michael Knowles, az USA egyik legismertebb konzervatív politikai kommentátorának előadásai voltak a leginkább figyelemre méltók.

Kis túlzással mondhatjuk, hogy az idei MCC Feszt átvette a hatalmat Esztergomban. A július 27-én indult rendezvény első napján már lényegében átrendezte az amúgy is hemzsegő esztergomi belvárost, illetve a történelmi városrészt. A fesztivál a kereskedelmi és vendéglátóhelyek negyedeinek beillő tereken, sétányokon, utcákon is helyet kapott, illetve a Prímás-szigetre is több ponton várta a közönséget. 

A mindhárom napon ingyenes programok már délelőtt 10 órától egészen 18 óráig várják a publikumot, illetve ugyancsak ingyenes a közel tíz helyszínen bemutatott előadások, koncertek sora. Idén új helyszínként valósult meg a Lőrinc utcai szakasz, mely a fesztivál központi helyének számító főteret köti össze a Kis-Duna sétánnyal, illetve a szigettel. Az utcát e három napra lezárták a gépjárműforgalom elől, és tematikus sátrak hosszú sorát építették fel itt, ahogyan azt már a Kis-Duna ívét követő sétányon is tették. 

Ezeken a sorokon közel 90, olyan szervezet, vállalat jelent és jelenik meg bemutatkozó audio-vizuális, illetve analóg anyagokkal, foglalkozásokkal, melyek között ott van a Centenáriumi Hadtörténeti Egyesület, a Doktoranduszok Országos Szövetsége, a Drogkutató Intézet, az ECO Fashion Hungary, a Fiatalok Batthyány Köre, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, a Libri Könyvesboltok, a Magyar Honvédség, a Magyar Nemzeti Múzeum vagy a Rubicon Intézet. Az első nap estéjén mintegy több színpadon várták a remek muzsikára vágyó közönséget. A főtéren a Mol Nagyszínpadon a Sári Évi és Kocsis Dénes duó nyitott, majd őket követte Horváth Tamás és az Irie Maffia. 

A közönséget a Richter Színpadnál várta a Blahalouisiana Szimfonik, a Follow The Flow és a Bagossy Brothers Company. Akinek pedig ezen éjfélig tartó mulatságok után is maradt a lábában boogie, az az MCC Arénában folytathatta a táncot, a Kiss Ervin, Jauri, Yamina és Willcox által prezentált partyn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában