MCC Feszt

2023.07.27. 17:46

Megnyílt a Dunakanyar legnagyobb rendezvénye, az MCC Feszt

Július 27-én, a főtéren álló MOL Nagyszínpadnál nyílt meg hivatalosan a harmadik MCC Feszt Esztergomban. Az esemény megnyitóján köszöntőt mondott Erős Gábor országgyűlési képviselő, Hernádi Ádám polgármester és Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium főigazgatója.

Pöltl Zoltán

Az időjárás is kegyes a háromnapos rendezvényhez

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. O. Z.

A harmadik MCC Fesztet köszöntők sorát a színpadon Hernádi Ádám nyitotta meg, aki arról is beszélt, hogy Esztergom és az MCC Feszt nevében már összenőtt. A polgármester hozzátette: idén több, mint 40 ezer látogató érkezik az eseményre. Szalai Zoltán megerősítve az előbbieket, elmondta, hogy az MCC már otthon érzi magát a Balassi és Babits városában. 

MCC Feszt
Hernádi Ádám köszöntötte elsőként a fesztivált , mellett áll Erős Gábor és Szalai Zoltán
Fotó: P. O. Z. / Forrás:  24 Óra

Erős Gábor egyebek mellett beszédében kiemelte, hogy ez a fesztivál a jövőbe mutató látás. A 2023-as MCC Fesztről már most elmondható, hogy a korábbiaknál lényegesen nagyobb területen, szélesebb és még változatosabb programkínálattal várja a közönséget. A három nap folyamán Esztergom belvárosa, illetve történelmi városrésze vérbeli festivalcity-vé válik, a rendezvények miatt lezárt, amúgy forgalmas utakon a különféle pro1gramok sátrai, tematikus színpadai váltak meghatározóan forgalomvonzó tényezővé. A tizenkét különböző helyszín bizonyára próbára teszi azokat, akik minden egyes koncerten, előadáson, bemutatón részt kívánnak venni. 

Az MCC Feszt híresen frappáns honlapja, táblázatba foglalva, térképmellékletekkel, leírásokkal és sok-sok információval várja az eseménysor iránt érdeklődőket. Fontos tudni, hogy a fesztivál egy-két színpadot kivételével teljesen ingyenes, melyek között minden nap délelőtt 10-től este 6 óráig várják a családokat, fiatalokat és az idősebb generáció tagjait kézműves foglalkozásokkal és többféle ágat érintő kulturális programokkal. Minden nap déltől indulnak a szakmai beszélgetések a pódiumokon, majd 18 óra után a hazai muzsikusoké veszik át az irányítást. 

MCC Feszt
Erős Gábor szerint a három nap alatt sokat fognak beszélni erről a rendezvényről
Fotó: P. O. Z. / Forrás:  24 Óra

A fizetős belépőkkel látogatható helyszínek között a Richter Színpadnál mindhárom napon 17 órakor lesz a kapunyitás. Az ugyancsak fizetős belépővel látogatható MCC Aréna éjféltől várja a táncolni vágyókat, és itt egészen hajnal 4-ig dübörög majd a korszerű muzsika. Aki nem vett ezekre a helyekre belépőt, az is zavarbaejtően sok koncertre látogathat el ingyen a három nap folyamán. A helyszínekről és azok műsorkínálatáról az mccfeszt.hu oldalon található térkép ad tájékoztatást.

Sztárdömping Esztergomban
Az első napon többek között az Irie Maffia, a Bagossy Brothers Company, a Blahalouisiana Szimfonik, a Follow The Flow és a Random Trip zenél a különböző helyszíneken. Pénteken mások mellett a Budapest Bár, Caramel, Valmar, Korda György és Balázs Klári és a Parno Graszt áll színpadra.
Szombaton egyebek mellett Ákos, a Balkan Fanatik, Pápai Joci, Dzsúdló és Dévényi Tibi bácsi szórakoztatja a közönséget. Előadásokon lesz hallható például Sebastian Kurz osztrák politikus, Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Szíjjártó Péter miniszterek és Schiffer András ügyvéd is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában