MCC Feszt

2023.07.26. 14:15

Léghajóval, teqball bajnoksággal, szentmisével is várják a fesztiválozókat Esztergomba

Az MCC Feszt számos elemmel helyezi magát egyedülállóvá a magyarországi fesztiválok közé, az idén július 27-én induló háromnapos rendezvényre ez még inkább igaz. A közéleti és könnyűzenei fellépők mellett speciális programokat is kínálnak, így léghajós utazást a város fölött, egy teqball finálét és lelki feltöltődést adó szentmisét.

Pöltl Zoltán

A Belvárosi Templom, ahol a fesztiválmiseket tartják

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. O. Z.

Ez utóbbi program a fesztiválhelyszínek közelében lévő Szent Péter és Pál templomban (ismertebb nevén: Belvárosi Templomban) várja a három nap alatt a híveket, érdeklődőket. A Deák Ferenc utcában található plébánia a „Menedék – Nyitott templom” program keretében tárja ki kapuit az MCC Feszt ideje alatt. 

A szentmiséket a három nap folyamán három különböző tematika alapján tartják, de a liturgikus alkalmak előtt és után szentségimádásra várják a hívő fiatalokat, idősebbeket. Július 27-én, csütörtökön a “Várakozás napja – az Atya szeretetéről”, július 28-án, pénteken a “Hazaérkezés napja – a visszafogadásról” és július 29-én, szombaton a “Öröm napja – élet Isten szeretetében” tematika mentén hirdetik Isten igéjét, s celebrálják az alkalmakat. 

A szentségimádás 18 órakor, a szentmise 19 órakor, majd az azt követő újabb szentségimádás 20 órakor kezdődik mindhárom napon. A templom 22 óráig lesz e napokon nyitva. A MCC Feszt szerteágazó programjairól és a rendezvénnyel kapcsolatos dolgokról az mccfeszt.hu oldalon lehet bővebb tájékoztatást kapni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában