Készülődés

2023.07.18. 17:07

Hollywoodi produkció? - megtudtuk, milyen filmet forgatnak a tatai várnál

Újabb filmet forgatnak a tatai várnál. A múzeum sem lesz látogatható miatta több napig.

Goletz-DeáK Viktória

Szerdán indul a forgatás a várudvarban

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Bár a forgatás csak szerdán kezdődik, már kedden reggel elkezdték lezárni a területet és építeni a díszleteket a Tatai-várnál. A felszereléseket szállító hatalmas kamionok is megérkeztek, a sárga mellényes biztonsági őrök pedig a területre felügyeltek.

Információink szerint azt, hogy milyen filmben láthatjuk viszont szeretett várunkat, hatalmas titok övezi. Még a vármúzeum dolgozóival is aláírattak egy titoktartási szerződést. Bár, mint mondták nem is tudnák elárulni a film címét, hiszen ők sem tudják. 

Azonban aki elsétál a tóparton a vár mellett könnyen kiszúrhatja azt a sírkertet, amit profi díszlettervezők álmodtak meg a vár udvarára. A Kemma.hu szerette volna lefotózni a helyszínt, azonban - bár a kordont nem léptük át - a biztonsági őrök elküldtek minket, fotós kollégánkkal pedig kitöröltették az összes fotót. Azonban az egyikük elszólta magát, hogy az amerikai producer utasítására kell ennyire szigorúnak lenniük. Így várhatóan egy újabb hollywoodi produkciónak ad otthont a Tatai-vár. 

Mint arról korábban beszámoltunk: nem ez az első amerikai film, amit Tatán forgattak. A Vaják (Witcher) című sikersorozat első évadának egyik részében is a vár adott otthont a főszereplőknek, ráadásul az egyik jelenetben fel is robbantották az épületet. Úgy tudjuk, a sorozat negyedik évadát is elkezdték már forgatni. Sophie Holland, a sorozat castingigazgatója még egy májusi interjúban elárulta, hogy hamarosan elkezdődnek az előkészületek, utána pedig rögzítik a jeleneteket.

"Épp most kezdjük el forgatni a negyedik évadot Liam Hemsworth főszereplésével. Lesz egy kis kihagyás, majd rögtön az ötödik évaddal folytatjuk."

Így akár az is elképzelhető, hogy a Vaják főszereplői tértek vissza az első évad tatai helyszínére. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában