Időjárás

2023.07.13. 13:56

Hatalmas faág dőlt parkoló autóra Tatabányán az éjszakai vihar miatt +fotók

Hatalmas vihar pusztított végig az országon. Vármegyénkben is riasztották a katasztrófavédőket.

Goletz-DeáK Viktória

Szerencsére személyi sérülés nem történt

Forrás: Kemma.hu

Éjjel több vármegyében is első és másodfokú riasztás volt érvényben. Néhány nyugati megyére pedig a legmagasabb fokú, piros riasztást adták ki. A brutálisan erős szél le is csapott Magyarország legnagyobb üdülőövezetére, a Balatonra és környékére. De az égi robaj Győrt sem kímélte. A Győr Plusz szerint a vihar miatti riasztást 23.24-kor adták ki, 23.38-kor pedig már vissza is vonták, azonban ennyi idő alatt is rengeteg kárt okozott. A városban és környékén is fák dőltek ki, több helyen is eltorlaszolva az utakat.

Vármegyénkben is viharos szél és eső tombolt éjszaka és a reggeli órákban, azonban Komárom-Esztergomban most szerencsére nagy kárt nem okozott a heves időjárás. Varga Mihály Sebestyén, a  Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy az egész vármegyében csupán három riasztást kaptak a katasztrófavédők kidőlt fákhoz. Egyik eset ráadásul szerkesztőségünk parkolójában történt: egy terebélyesebb fa hatalmas ága tört le. 

Azonban a viharoknak még koránt sincs vége. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma a délutáni órákban nyugat, délnyugat felől heves zivatarok érkeznek.  Ki is adták megyénkre a figyelmeztetést a heves zivatarok és felhőszakadás veszélye miatt. A leghevesebbek várhatóan rendszerbe szerveződve vonulhatnak majd a déli megyékben keleti irányba. Késő estére északnyugat felől már nagyobb területen stabilizálódhat a légkör. Péntek hajnalban a zivatarok kelet felé elhagyják az országot.

A legintenzívebb cellák környezetében nagyméretű, akár 5 centiméternél is nagyobb átmérőjű jég, 80-110 kilométerperórás szélvihar, illetve néhol 50 millimétert meghaladó csapadékmennyiség várható. Vármegyénkben is zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék is hullhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában