Hulladékgazdálkodás

2023.07.20. 11:38

Folytatódik a szeméttárolók felújítása Észak-Komáromban

Az idei évben is kiemelt célként szerepel Észak-Komáromban a lakótelepi kukatárolók felújítás, befedése és zárása.

Kemma.hu

Kiemelt célként szerepel Észak-Komáromban a lakótelepi kukatárolók felújítás, befedése és zárása

Forrás: komarno.sk

Fotó: komarno.sk

A felvidéki város önkormányzatának tájékoztatása szerint az idei évben erre a célra az önkormányzat eddig 255 ezer eurót – azaz csaknem 100 millió forintot – különített el, az elmúlt években ezzel már 850 ezer eurót meghaladó összeg került a tárolók felújítására. Az idénre tervezett helyek mellett már a következő helyek listáját is tervezi a városi hivatal.

Az idei évben két tételben 255 ezer eurót hagyott jóvá az önkormányzat a kukatárolók felújítására. Ez nem csak kimagasló összeg, de néhány más városban ezeket a kiadásokat a lakóközösségekre hárítják, nem a város fedezi. Észak-Komáromban fontos célként tűzték ki a lakókörnyezetek tisztaságát, ezért is áldoz erre kiemelt összeget az önkormányzat. Az elmúlt 4 évben 850 ezer eurót költött erre a város a saját költségvetéséből.

– A felújításokat folytatjuk, a hulladékgazdálkodásra még soha korábban nem költött ennyit a város. Közös célunk egy tiszta és környezetbarát Komárom. A tárolók, gyűjtőudvar és a nemsokára elkészülő komposztáló viszont csak úgy működik, ha a lakosok is megtesznek mindent a tisztaságért. Bízom benne, hogy közösen sikerül ezt elérni – mondta a város honlapjának Keszegh Béla polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában