Elköszönt

2023.07.23. 10:30

Egy korszak lezárult: elbúcsúzott Tatabányától az ikonikus Kentaur

Bár új név alatt a hely megmaradt, a régi formájában örökre búcsút kellett vennie Tatabányának a Kentaurtól. A tulajdonos egy utolsó posztban köszönte meg mindenkinek az elmúlt 25 évet.

Kemma.hu

Tavasszal jelentette be a 25 éve működő tatabányai Kentaur üzlet, hogy bezárja kapuit. Az akkori posztban a tulajdonos, Fülöp Zoltán úgy fogalmazott, hogy az élete fő munkája volt az üzlet, imádta, szerették a vásárlók, tisztelték, mert mindig törekedett a korrekt kereskedelemre. 

A napokban pedig elérkezett a tényleges búcsú ideje, egy utolsó Facebook-poszt formájában. Ebben olvasható, hogy az üzletet kibérelték és viszik tovább azt, amit 25 éve megálmodott, felépített és egy biztos pont volt a város életében. Természetesen más néven működik majd a hely tovább, fiatalos lendülettel és elképzelésekkel, remélhetőleg ugyan olyan sikeresen, mint ahogy eddig lett kivitelezve, sok-sok éven át.

− Volt itt minden, kezdve a PS1-el 1998-ban. Ma már hiperszuper PS5-nél tartunk… Sega Dreamcast, XBOX Classic, Nintendo… ma már retró konzolok.

Nyomkodós mátrix kijelzős telefonok, majd az első színesek, amikor még azt se gondoltuk volna, hogy kamera is lesz (és milyen profi!), vagy mára egy komplett manager-eszközzé fejlődik a világ. Örültünk a 2G térerőnek is. Volt akinek csak a tetőtérben vagy a dombon volt egy csík.

−  idézte fel a korábbi tulajdonos, hozzátéve, hogy anno ők kezdtek először egyedi telefonokat festeni, ma pedig már mindenki olyan tokot vesz, amilyet csak akar. A rohanó, megállíthatatlanul változó világből további példákat is hozott: az audió és  videó kazettákat, hogy mindenki filmeket meg zenéket másolt, majd jött a CD-korszak, DVD, Blueray.

−  Ma már tonnányi GB-adatot hordozunk, osztunk meg. És elfér az egész a kezünkben, vagy a virtuális felhőben valahol… Videótelefonálunk a világ másik végéről, vagy épp online élőben játszunk. Hatalmas fejlődést éltem meg, mindig frissülve, hajszolva az újat. Hogy én legyek az első, a legjobb, a korrekt, akire mindig számíthattak a vásárlóim!. Nagyon sokat mesélhetnék még, a fél életem. Lett egy ikon a városban, aki mindig egyedi volt −  írta a tulaj, aki úgy érzi, mostanra elfáradt a sok szabálytól, adótól, követelménytől és azok betartásától, így eljött a frissítés ideje, de hűséges vásárlóinak még megköszönte a bizalmat. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában