Intézet

2023.07.19. 20:05

Az MCC Feszten is fókuszba kerül a nemzeti örökség

Idén hat nyári ifjúsági találkozón vesz részt a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) szerte a Kárpát-medencében. Ezek egyike az esztergomi MCC Feszt.

Kemma.hu

Gombaszög után az MCC Feszten is itt lesz a a Nemzeti Örökség Intézete

Forrás: Nemzeti Örökség Intézete/Facebook

A Nemzeti Örökség Intézete feladatának tekinti a nemzeti összetartozásban gondolkodó, szilárd magyarságtudatú fiatal generációk nevelését, ezért részt vesz több olyan Kárpát-medencei fesztiválon, ahová magukat magyarnak valló fiatalokat várnak a szervezők - közölte az intézet.

A Nemzeti Örökség Intézete a magyar történelem értékeit játékos, kreatív feladatok segítségével népszerűsíti ezeken a fesztiválokon a vagyonkezelésében levő kiemelkedő helyszínek, a Fiumei úti sírkert vagy a Nemzeti Gyászpark, valamint 83 nemzeti és történelmi emlékhely, továbbá a mintegy 700 helyszínen fellelhető 6200 védett történelmi síremlék bemutatásán keresztül.

Mindezek mellett kiemelten foglalkozik két új fejlesztésével és projektjével, a Magyar Nemzeti Névtérbe épített Emlékhely Névtérrel és a Nemzeti Emlékezetpedagógiai Programmal. A Gombaszögi Nyári Táborban és Tusványoson kerekasztal-beszélgetésen mutatta, illetve mutatja be ezt a határon túli emlékhelyek összeírását célzó informatikai projektet, emellett a Bálványosi Szabadegyetemen az emlékezetpedagógiai program eddigi eredményeit és legfontosabb jövőbeni fejlesztéseit is ismerteti majd legfontosabb szakmai partnerei közreműködésével. Az esztergomi MCC Feszt programjában az intézet szervezésében megvalósuló beszélgetés azt járja körbe, hogy mi az egyén felelőssége a nemzet múltjának megőrzésében.

A NÖRI tevékenységét bemutató standokat mindezeken túl az EFOTT mellett, a Kolozsvári Magyar Napok és a Tranzit résztvevői is találkozhattak, találkozhatnak velük.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában