Testületi ülés

2023.07.04. 16:16

A szennyvizek útja a Dunáig vezet el

Hét igennel, két tartózkodó vokssal, nem szavazat nélkül fogadta el legutóbbi ülésén az önkormányzati képviselő-testület az Északdunántúli Vízmű Zrt. (ÉDV Zrt.) elmúlt évi ténykedéséről szóló, a településre külön lebontott adatokat soroló tájékoztatóját.

Fenyvesi Károly

Érdekes tényeket mutat a város csatorna-hálózatán elvezetett szennyvizek mennyiségének alakulása az elmúlt öt esztendőben. A lakossági köbméterek huszonegyezres ingadozást mutatnak, a legkisebb mennyiség az elmúlt esztendei 218 ezer köbméter volt. A közületi mennyiség a 2018. évi negyvenegyezerről 2022-ben huszonnyolcezerre csökkent. A szennyvizek a helyi Zoltek cég üzemeltetésében, a területén működő, illetve az ÉDV Zrt. Eternit városrészi telepére folynak be. Mindkét létesítmény szinte karnyújtásnyira van a Dunától.

A zrt. adatai szerint a városi szennyvízelvezető rendszer gyakorlatilag zavartalanul működött az elmúlt esztendőben. A feladatok sorában elhangzott, hogy már szükség lenne az eterniti szennyvíztisztító kiváltására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában