Ünnep

2023.06.12. 13:28

Úrnapja Piliscséven - most először készült a templom körül virágszőnyeg (Fotók)

Rendhagyó módon, idén először Úrnapja alkalmából közösségi összefogás keretében Kisboldogasszony templom körül gyönyörű virágszőnyeget készítettek a helyi lakosok.

W.P.

A helyik készítették a virágszőnyeget

Forrás: Beküldött

Kosztkáné Rokolya Bernadett polgármester elmondta, hogy a helyi hagyományok szerint piliscsévi családok szokták vállalni a négy égtáj felé néző oltárok virágokkal való felkészítését. Simonyi-Molnár Balázs plébániai kormányzóval közösen egyeztetve döntöttek úgy a helyiek, hogy a katolikus ünnepet egy új elemmel színesítik. 

Különböző családoktól gyűjtötték össze a levélszirmokat és a további hozzávalókat, majd vasárnap hajnaltól tíz-tizenkét fő dolgozott azon, hogy a szentmiséig elkészüljön a virágszőnyeg. Elkészült továbbá a piliscsévi, illetve a magyar címer is, melyek szintén kifejezetten látványosak voltak. Az úrnapi szentmise végén körmenetet tartottak, mely során a plébániai kormányzó mind a virágsátrakat is megáldotta. A helyiek bíznak benne, hogy a jövőben még többen kedvet kapnak a virágszőnyeg elkészítéséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában