Hajózás

2023.06.04. 10:12

Új dunai kompot helyeznek nyáron üzembe Neszmélynél

A Dunaradvány és Neszmély közötti dunai kompról is szó volt az Ister-Granum Eurorégió május 26-i ülésén.

Kemma.hu

A Dunaradvány és Neszmély között majdani komp kiszolgáló épületményei már mindkét oldalon készen állnak

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. O. Z.

Egy átadását tekintve júniusra tervezett Dunaradvány és Neszmély közötti dunai kompról is szó volt az Ister-Granum Eurorégió május 26-i párkányi Viza Központban. Az ülésen a szervezet 2022. évi pénzügyi beszámolója, 2023-as munkaterve volt napirenden, de Nagy Péter igazgató beszámolt a határon átnyúló önkormányzati társulás pályázatairól is.

Az igazgató elmondta, hogy EGTC szlovákiai partnerként vesz részt a Dunaradvány - Neszmély közti kompösszeköttetés megvalósításában. Ezen túl arról is beszélt, hogy „megépült mindkét parton a rámpa, a kiszolgálóépületek, illetve a Magyar Közút - aki a továbbiakban az üzemeltetést végzi - beszerezte a kompot, amely nyolc személygépkocsi szállítását tudja majd végezni egy átközlekedés alkalmával.” 

Nagy Péter hozzátette: „Mivel Nyitra megye - útkarbantartó vállalatán keresztül - a szlovákiai oldalon vállalta három munkatárs alkalmazásával a kikötő üzemeltetését, így nincs akadálya, hogy az ingyenesen használható átkelő üzembe helyezése júniusban megtörténhessen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában