Múzeumok Éjszakája

2023.06.25. 14:56

Tárlatvezetés, tánc, bor – fotókon a különleges tatai Múzeumok Éjszakája

Nem mindennapi programokkal készültek Tatán az idei Múzeumok Éjszakájára.

Kemma.hu

A Neszmélyi borok mellett a barokk táncszínház rejtelmeivel és a csodálatos kosztümökkel is megismerkedhettek a látogatók

Fotó: Mohácsy Viktor

A Kuny Domokos Múzeum idén a kultúra mellé a borkultúrát is becsempészte a programkínálatba.

– Most nagyot álmodtunk. Úgy gondoltuk, hogy a Neszmélyi borvidék borait szeretnénk egy kicsit közelebb hozni, hiszen folyamatosan hatalmas sikereket érnek el a különböző borversenyeken, és ehhez egy remek partnert találtunk magunknak, hiszen a Neszmélyi Borút Egyesület titkára, Izing László mellénk állt. Az ő hathatós közreműködésével, a programok előkészítése és a két fő borász megtalálásában is szakmai támogatást kaptunk – emelte ki Horváth Viktória, az intézmény köznevelési és kommunikációs munkatársa.

Természetesen a hagyományos kurátori tárlatvezetések is helyet kaptak. Sőt! Júniusban a Magyar Nemzeti Múzeum közreműködésével új időszaki kiállítás nyílt Tatán, Ami a lábunk alatt hever – Közösségi régészet Komárom-Esztergom vármegyében címmel, amelyet szintén megtekinthettek a látogatók. A felújított Esterházy-kastély is hosszabbított nyitvatartással és színes programkavalkáddal készült. A tematikus, majd éjszakai tárlatvezetés mellett egy barokk táncház és tánctanítás várta a csatlakozni vágyókat, amelyben a győri Barocco csoport segédkezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában