Születésnap

2023.06.03. 07:22

Nyolcvanéves lett a tatabányai Jókai óvoda

Nyolcan évvel ezelőtt vették birtokba a gyerekek Bánhidán a Jókai óvodát, amely ma az Arany János telephelyeként működik. Az intézmény kis lakói, az itt dolgozók, a szülők, a településrész intézményeinek, civil szervezeteinek vezetői együtt ünnepeltek az ovival.

Kemma.hu

A szülinapi óriástortából mindenkinek jutott

Forrás: 24 Óra

Fotó: SG

Puskásné Kovács Brigitta intézményvezető helyettes köszöntötte a vendégeket, majd kiemelte: az épületet óvodai céllal építették a Jókai Mór Általános Iskola közvetlen szomszédságában. A két, vegyes csoportban 45 gyermeket nevelnek biztonságos és szeretetteljes, családi légkörben. Ugyanakkor a gazdasági megszorító intézkedések többször megnehezítették az óvoda munkáját, ezért a régi hagyományok megőrzése mellett új szemléletre és az intézmény arculatának megváltoztatására is szükség volt. Felvállalták a szlovák nyelv ápolását, amellyel a gyermekek játékos formában ismerkednek. Kiváló a kapcsolatuk a szülőkkel, akik közül sokan itt cseperedtek fel. Több generáció nőtt fel e falak között. 

Szücsné Posztovics Ilona polgármester is gratulált az intézményben folyó szakmai munkához. Kiemelte a nemzetiségi nevelés során végzett tevékenységüket is. Elismerően szólt az itt tapasztalható összefogásról, amely a program kapcsán is látható volt, hiszen a szülők is kivették a részüket a szervezésből.

A gyerekek örömtánca után terített asztalok, hatalmas torta várta az ünneplőket, majd Nyári Vécsei Dalma, szülő, a program egyik főszervezője indította el a születésnapi partit, ahol a gyerekeknek megannyi játék és utcabál is volt.

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában